Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘μαύρος μόλυβδος’

Γραφίτης (Graphite)

 κομμάτι από ορυκτό γραφίτη

κομμάτι από ορυκτό γραφίτη

Ο γραφίτης στην συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί χρωστική καλλυντικών. Πολλές φορές θα τον βρείτε να αναγράφεται και ως όνομα απόχρωσης κάποιου προϊόντος make-up.

Ο γραφίτης λοιπόν είναι ορυκτός άνθρακας, ονομάζεται και μαύρος μόλυβδος. Μπορούμε να τον βρούμε σε καλλυντικά όπως : μολύβια για τα μάτια και τα φρύδια, στη μαύρη ελαφρόπετρα αλλά και ως χρωστική σε καλλυντικά βαφής (σκιές ματιών).

Ως συστατικό δεν είναι αλλεργιογόνο, μπορεί όμως σε σπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσει ήπιο ερεθισμό των πνευμόνων.

Τελευταία Σχόλια
Αρχείο
Οκτώβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Επιλογές