Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘λευκαντικές ιδιότητες’

Λεμόνι (Lemon,citron)

Λεμόνια με απίστευτο άρωμα και όμορφο άνθος 🙂 (photo by flickr&CHRIS230***)

Τώρα που είναι καλοκαίρι αρκετοί από εμάς προτιμούν να καταναλώνουν το χυμό από τα λεμόνια ως δροσιστικό και τονωτικό (αλλά και χωνευτικό 🙂 ).

Χυμός από λεμόνι λοιπόν μέσα σε παγοθήκες ή αραιωμένος με νερό και προσθήκη γλυκαντικού. 😀

Λίγα λόγια για αυτό το φρούτο λοιπόν και για την κοσμετολογία!

Το εσπεριδοειδές αυτό λοιπόν περιέχει 5-8% κιτρικό οξύ. Χρησιμοποιείται αρκετά στα καλλυντικά μαλλιών και δε σε κρέμες για το «ξέβγαλμα» των μαλλιών, αλλά και σε στυπτικές/τονωτικές λοσιόν για την επιδερμίδα για να ελαττώσει την αλκαλικότητα ορισμένων προϊόντων. Υποστηρίζεται πως ο χυμός από το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες ενώ μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Ως καλλυντικό χρησιμοποιείται και το πτητικό έλιαο από συμπίεση νωπού φλοιού λεμονιού, κυρίως σε ποικίλες κρέμες για το δέρμα και ως ελαφριά αρωματική ουσία, είναι και αυτό αλλεργιογόνο!

Σημείωση: Προσοχή στη χρήση του αιθέριου ελαίου από λεμόνι και λοιπά εσπεριδοειδή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σε περιόδους έντονης ηλιοφάνειας! Προκαλείται δυσχρωμία στην επιδερμίδα (κοινώς πανάδες) !!!!

Τελευταία Σχόλια
Αρχείο
Σεπτέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Επιλογές