Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘λανολίνη’

Cuticle Cream by Mavala

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μαζί με το ξύλινο stick που περιλαμβάνεται στη συσκευασία...

Υπάρχει στην ελληνική αγορά ένα εξαίρετο προϊόν για την περιποίηση των άκρων (χεριών και ποδιών) το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τον γυναικείο πληθυσμό, όσο και από τους άντρες (που θέλουν να έχουν περιποιημένα άκρα για τους «χ» λόγους…).

Η κρέμα λοιπόν για την περιποίηση και την ομορφιά των επωνυχίων ονομάζεται Cuticle Cream και υπάρχει σε σωληνάριο στα 15ml – αρκετή για να σας καλύψει πολύ καιρό, μιας και η απαιτούμενη ποσότητα χρήσης είναι περίπου όσο ένα ρεβιθάκι και για τα δέκα δάχτυλα των χεριών! 😉

Κύριο συστατικό της cuticle cream είναι η λανολίνη (lanolin) για έντονη θρέψη και απαλότητα… Καλύτερα να τη χρησιμοποιείτε το βράδυ προ του ύπνου για ολονύκτια θρέψη!

Σημειώστε δε πως χρησιμοποιείται πάνω και από είδη βαμμένα νύχια μιας και δεν επηρεάζει το manicure…:-P

 

Λανολίνη (Lanolin)

Η λανολίνη δεν έχει αντιρυτιδική δράση (όπως κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν...) 😉

Λανολίνη λοιπόν, την οποία μπορεί και να συναντήσετε εκτός και από lanolin, ως adeps lanae, wool wax (ζωικός κηρός) ή wool grease/(fat), δηλαδή ζωικό λίπος.

Η λανολίνη είναι καθαρά ζωικής προέλευσης. Προέρχεται από τους αδένες όλων των ζώων από τα οποία επεξεργαζόμαστε το μαλλί. Πιο συγκεκριμένα, προέρχεται από το σμήγμα του προβάτου, που μετά την έκκριση του από τους σμηγματογόνους αδένες εναποτίθεται στις ίνες του μαλλιού του.

Στην κοσμετολογία χρησιμοποιείται αυτούσια η/και ως έκδοχο καλλυντικών προϊόντων (>200) για τις μαλακτικές, γαλακτωματοποιητικές και σταθεροποιητικές ιδιότητες της.

Τα χαρακτηριστικά της είναι: κίτρινο χρώμα με κολλώδη όψη και ιδιάζουσα οσμή. Πρακτικά είναι αδιάλυτη στο νερό αλλά μίγνυται με αυτό (περίπου στο διπλάσιο του βάρους της), χωρίς να διαχωρίζεται.

Χημικώς, η λανολίνη (wool wax) είναι περισσότερο ζωικός κηρός παρά λίπος. Περιέχει σύνθετο μίγμα εστέρων και πολυεστέρων, κυρίως χοληστερινικών ή ισοχοληστερινικών των ανώτερων λιπαρών οξέων. Περιέχεται δε 25-30% νερό. Δεν περιέχονται τριγλυκερίδια ή σκουαλένιο.

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, η λανολίνη χρησιμοποιείται αυτούσια ως:

(Πολύ καλός) μαλακτικός παράγοντας, που συμβάλλει με το σχηματισμό υμενίου στο δέρμα, στην αντιμετώπιση της ξηρότητας κάθε λογής, προσώπου ή σώματος, και συνεπώς ανευρίσκεται σε:

Κρέμες για κάθε σκοπό.

Κρέμες για τα ατοπικά βρέφη&παιδιά, επειδή παρεμποδίζει τη διαδερματική απώλεια του νερού και κατά συνέπεια βελτιώνει την υδάτωση του ξηρού δέρματος.

Χρησιμοποιείται επίσης σε κρέμες cold, υδατικές για το σώμα.

Σε κρέμες καθαρισμού αλλά και σε κρέμες για τα χέρια.

Λανολίνη επίσης θα βρούμε στη σύσταση προϊόντων για το μακιγιάζ όπως: σκιές ματιών σε μορφή κρέμας (cream eye shadow) αλλά και ρουζ στην ίδια μορφή (cream blusher). Επίσης σε μολύβια για τα φρύδια, όπου αυξάνει τη στερεότητα του προϊόντος. Στα προϊόντα για τα χείλη, βοηθά να μην «σπάσει» το τελικό προϊόν.

Στα προϊόντα δε για τα μαλλιά και κυρίως στα contitioners, δίνει λάμψη στα μαλλιά αλλά επίσης βοηθάει στο να αποκτήσουν αντιστατική δράση.

 

Βιβλιογραφική πηγή: Καλλυντικά, συστατικά και εφαρμογές. Κ. Μουλοπούλου-Καρακίτσου, Δ. Ρηγόπουλος, Ι.Δ Στρατηγός.  Αθήνα 1998, δεύτερη έκδοση, εκδόσεις ΒΗΤΑ. ISBN: 960-7308-87-5


Κρέμα φραγμού (Barrier cream)

Κρέμες που προστατεύουν! Κρέμες για τα χέρια, κρέμες οι οποίες «δημιουργούν φράγμα» μεταξύ της επιδερμίδας και του περιβάλλοντος για να μας προστατεύσουν από τη ρύπανση όπως η σκόνη και το καυσαέριο…αλλά και από τους διαλύτες των φυσικών λιπιδίων της επιδερμίδας και συγκεκριμένα της κερατίνης π.χ απορρυπαντικά – διαλυτικά κ.α

Μπορεί να περιέχουν : Υδροαπωθητικά υλικά όπως σιλικόνη, λανολίνη, καολίνης, ορυκτέλαιο κ.α Επίσης αυτογαλακτωματοποιητές (μονοστεατική γλυκερόλη), ελαιοαπωθητικά υλικά (γόμες κ.α) αλλά και πλαστικοποιητικά (γόμες  – ξανά – κλπ). 😛

Αρχείο
Νοέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Επιλογές