Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘κερί’

Azoulene depilatory wax

Το azoulene depilatory wax (σκούρα πράσινη απόχρωση) από την εταιρεία Simoun σε συσκευασία ρολέτας για πιο εύκολη και πρακτική αποτρίχωση στα πόδια – αλλά αν θέλετε και για τα χέρια/πλάτη/στήθος κλπ. είναι από τα πολύ καλής ποιότητας κεριά που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Διατίθεται και για λιανική πώληση!

Ιδανικό προϊόν για όσους/όσες έχουν ιδιαιτέρως ευαίσθητη επιδερμίδα μιας και περιέχει αζουλένιο! 😉

Δοκιμάστε το!

Νέο κερί αποτρίχωσης για όλο το σώμα και το πρόσωπο!

Όταν άρχισα να παρέχω υπηρεσίες στον τομέα της προσωρινής αποτρίχωσης με κερί για το πρόσωπο και το σώμα, είχα αρχίσει να χρησιμοποιώ κερί αποτρίχωσης* (εισαγωγής εννοείται) το οποίο προμηθευόμουν από μεγάλη αλυσίδα πώλησης προϊόντων περιποίησης & ομορφιάς τόσο για επαγγελματίες του χώρου όσο και για (απλούς) καταναλωτές… Το ίδιο έκανα επίσης και για το χαρτί που χρειαζόμουν ώστε να μπορέσω να ολοκληρώσω τη διαδικασία της αποτρίχωσης…

Καλά λόγια δεν έχω να πω για την εποχή εκείνη διότι, η ποιότητα του κεριού δεν ήταν καλή μιας και δημιουργούσε ερεθισμό σε αρκετές επιδερμίδες (και δεν αναφέρομαι σε πιο ευαίσθητες περιοχές όπως μπικίνι ή πρόσωπο) αλλά για την περιοχή των ποδιών όπου συνήθως η ανεκτικότητα της επιδερμίδας εκεί στα τέτοιου είδους προϊόντα είναι μεγαλύτερη… Η τιμή σχετικά υψηλή για την ποιότητα και αν αναλογιστείς πως έχω και μία σχετικά μικρή έκπτωση…ακόμη χειρότερα. Το χαρτί επίσης ακριβό, κάποιες φορές δε σκιζόταν…

Κάποια χρόνια μετά μπήκα στη διαδικασία να δοκιμάσω χαλάουα σε ρολέτα, και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω αν εξαιρέσεις πως το συγκεκριμένο προϊόν αν μείνει αρκετή ώρα σε κεριέρα (ακόμη και με θερμοστάτη) ρευστοποιείται ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να στάζει καυτό πάνω στην επιδερμίδα… Προσοχή θέλει… Μου αρέσει σαν προϊόν μιας και δεν προκαλεί αλλεργίες και δεν ερεθίζει το όποιο σημείο του σώματος αποτριχωθεί, επίσης δεν κολλάει σαν το κερί, δε χρειάζεται λάδι ή άλλο προϊόν αφαίρεσης, αν θες όμως μπορείς να πλύνεις την αποτριχωμένη επιδερμίδα με λίγο τρεχούμενο νεράκι… 🙂

Πριν από λίγο καιρό αποφάσισα να εμπλουτίσω την γκάμα των προϊόντων που χρησιμοποιώ για να ικανοποιώ ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη ή μάλλον την πιο απαιτητική επιδερμίδα/τρίχα… 😉 Αποφάσισα λοιπόν να παραγγείλω από άλλο κράτος (εντός της Ε.Ε) κάποια κεριά αποτρίχωσης που είχα δοκιμάσει χρόνια πριν από συνάδελφο και που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Πήρα λοιπόν σε συσκευασία βάζου ένα υπέροχο κερί αποτρίχωσης κυριολεκτικά για όπου δε θες να έχεις τρίχα και έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένη, μιας και αποτριχώνει τέλεια (μαζί με τις υπέροχες ταινίες αποτρίχωσης/επιτέλους στο σωστό πάχος που εδώ δεν έβρισκα) χωρίς να αφήνει το δέρμα ερεθισμένο, κοκκινισμένο, σκασμένο ή όπως τέλος πάντων τόσα χρόνια όλες οι άλλες ποιότητες κεριών άφηναν το δέρμα κάπως έτσι… Τα συγκεκριμένα που παράγγειλα περιέχουν αζουλένιο** (παράγωγο του χαμομηλιού) και τειόδεντρο*** (δεν έχει να κάνει με το τσάι, μην το ξανακούσω «τσαγιόδεντρο»…).

Η τιμή δε είναι αρκετά ικανοποιητική τόσο των κεριών όσο και του χαρτιού! Χαίρομαι πραγματικά που βρήκα επιτέλους ένα πραγματικά καλό προϊόν!!! 😀

 

* το κερί για το σώμα ήταν σε μορφή ρολέτας ενώ το κερί του προσώπου όχι…

** azulene/κατευνάζει ακόμη και τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες…

*** tea tree/θάμνος, συνήθως βρίσκεται στην Αυστραλία, εκτός των άλλων έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, κατάληλο για την ακμή, τη λιπαρότητα, τις μυκητιάσεις (πρόληψη), πληγές κ.α Το αιθέριο έλαιο του, μπορεί αυτούσιο να χρησιμοποιηθεί στην επιδερμίδα…. 😉

Κηρός καντελίλλα (Candelilla wax/Cera candelilla)

φωτό του φυτού απ'όπου προέρχεται το cera candelilla 😉 (photo by flickr&Tracy27)

Κηρός καντελίλλα ή Candelilla wax από την οικογένεια φυτών Euphorbia-ceae (Pedilanthus pavovis) που φύονται στο Μεξικό. 🙂

Το είδος του κηρού αυτού είναι (εκτός από φυτικός), σκληρός περιέχει υδρογονάνθρακες δηλαδή εντριακοντάνη και χρησιμοποιείται ως μαλακτικός και πλαστικοποιητικός παράγοντας έγχρωμων μιγμάτων καλλυντικών. Προσδίδει δηλαδή όγκο, ως παράγοντας σχηματισμού στοιβάδας, π.χ: κραγιόν για τα χείλη 11%, μολύβια για τα φρύδια 6%, ρουζ για τις παρειές 5%, σκιές για τα μάτια 4% κ.α

Σαν ουσία είναι ξηρή και σκληρή η οποία εύκολα κονιοποιείται και είναι αδιάλυτη στο νερό αλλά λίγο διαλυτή στη αλκοόλη ή τα έλαια. Το χρώμα της είναι καστανοκίτρινο.

Ο κηρός καντελίλλα συνδυάζεται με τον κηρό καρναούμπα (Carnauba wax/Cera carnauba) για τη βελτίωση του βαθμού σκληρότητας του τελικού προϊόντος έχει όμως χαμηλότερο σημείο τήξης από τον κηρό καρναούμπα.

Βιβλιογραφική πηγή: Καλλυντικά συστατικά και εφαρμογές, Κ.Μουλοπούλου-Καρακίτσου, Δ.Ρηγόπουλος, Ι.Δ.Στρατηγός, εκδόσεις Βήτα, 2η έκδοση 1998, Αθήνα.

Αρχείο
Νοεμβρίου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Επιλογές