Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘γλυκερίνη’

Panthenol Extra hand cream

Εξαίρετο προϊόν για χρήση όλο το χρόνο!

Εξαίρετο προϊόν για χρήση όλο το χρόνο!

Λατρεμένη κρέμα χεριών Panthenol Extra σε μικρή συσκευασία των 25 ml* (σωληνάριο) για χρήση πρωί-βράδυ και όποτε θέλετε εσείς!

Αφήνει τα χέρια απαλά και μαλακά, προστατευμένα από το κρύο, το αέρα αλλά και το νερό. Δεν αφήνει ίχνη λιπαρότητας στα χέρια για αυτό δεν περιορίζει μετά τη χρήση της. To άρωμα της είναι διακριτικό ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες&άντρες… 😉

Άνετα τη χρησιμοποιείτε και το καλοκαίρι! 😀

 

Περιέχει γλυκερίνη/glycerin, πανθενόλη/panthenol (vitaminB5), ουρία/urea 5% για ενυδάτωση-ανάπλαση της επιδερμίδας, είναι δερματολογικά ελεγμένη και δεν περιέχει parabens.

Θα τη βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία σε πολύ καλή τιμή από την: Medi Sei Ltd (ελληνικής κατασκευής).

 

*Το προιόν κυκλοφορεί και σε σωληνάριο των 75 ml

 

Γλυκερίνη/Γλυκερόλη/Glycerin

Σαπούνια γλυκερίνης, από τα ποιό γνωστά προϊόντα που περιέχουν γλυκερόλη.

Γλυκερίνη

Την ουσία γλυκερίνη ή γλυκερόλη συναντάμε πολύ συχνά σε αρκετά καλλυντικά προϊόντα αλλά και παραφαρμακευτικά. Συνήθως μας είναι γνωστή από τις παλαιές και κλασσικές κρέμες για τα χέρια γλυκερίνης.

Ας μάθουμε όμως λίγα πράγματα για αυτή.

Η γλυκερίνη είναι παραδοσιακή υγροσκοπική ουσία με μεγάλες υδατικές ικανότητες αλλά και καλός παράγοντας διασποράς καλλυντικών παρασκευασμάτων. Η γλυκερόλη ανήκει στις πολυόλες. Από αυτήν προέρχονται τα γλυκερύλια, τα γλυκερίδια και τα τριγλυκερίδια, από τα παράγωγά της έχουμε τη μονοστεατική γλυκερόλη, τις μετά θείου ενώσεις (glyceryl thioglycolate) και τα γλυκερύλια.

Η γλυκερίνη είναι διάλυμα που μοιάζει με σιρόπι και έχει γλυκιά γεύση, όπως η κρυσταλλική ζάχαρη. Μπορεί να αναμειχθεί με νερό, αλκοόλη αλλά δεν διαλύεται στα έλαια και τον αιθέρα. Στερεοποιείται στους 0°C σχηματίζοντας στιλπνούς ορθορομβικούς κρυστάλλους.

Οι ιδιότητες της γλυκερίνης είναι κυρίως μαλακτικές, αλλά επίσης έχει και ιδιότητα να «πλαστικοποιεί» τα σκευάσματα (π.χ μάσκες προσώπου) αλλά και εξαίρετος παράγοντας διασποράς.

Ανευρίσκεται σε συγκέντρωση 10% με 20% ανά καλλυντικό προϊόν.

Σε χαμηλή σχετικώς υγρασία η γλυκερόλη απορροφά νερό (περισσότερο) από τις κατώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να δημιοιυργεί ξηρότητα και αίσθηση τραβήγματος μετά την εξάτμιση της. Βεβαίως «δεσμεύει» το νερό της ατμόσφαιρας στην επιδερμίδα δημιουργώντας επιπλέον ασπίδα στην επιδερμίδα ώστε να μην αφυδατωθεί.

Χρησιμοποιείται πολύ στα σαπούνια, π.χ σαπούνι γλυκερίνης, κρέμες προσώπου αλλά και σώματος (π.χ κρέμες χεριών και ποδιών), καλλυντικά προϊόντα όπως κραγιόν, ξεβαφτικά βερνικιού για τα νύχια, μάσκες προσώπου, sprays μαλλιών κ.α

Τοπικά η γλυκερίνη μπορεί να προκαλέσει στην επιδερμίδα τοπικό ερεθισμό αλλά και ξηρότητα στο δέρμα αν χρησιμοποιηθεί σε ξηρή ατμόσφαιρα/κλίμα. 

 

Βιβλιογραφική πηγή: Καλλυντικά συστατικά και εφαρμογές. Κ.Μουλοπούλου-Καρακίτσου, Δ.Ρηγόπουλος, Ι.Δ. Στρατηγός, εκδόσεις Βήτα, Αθήνα, β’έκδοση 1998, ISBN 960-7308-87-5 

Cracked heel repair cream

Η συσκευασία είναι στα 75ml και μπορεί να διαρκέσει για πολλές εβδομάδες! 😉

Από τη σειρά περιποίησης άκρων Feet up advanced, η κρέμα cracked heel repair από την Orilame ειδικά για σκασμένες φτέρνες και «άγρια» πέλματα όχι μόνο υπόσχεται αλλά και πραγματοποιεί τα αποτελέσματα των δραστικών συστατικών της με γλυκερίνη και ουρία (glycerin&urea 10%).

Με καθημερινή χρήση εξαλείφει το πρόβλημα των σκασμένων φτερνών και της άγριας και τραχιάς επιδερμίδας από τα πέλματα αλλά και από τους αγκώνες και τα γόνατα! 😀

Εξαίρετο προϊόν για κάθε εποχή αλλά κυρίως το καλοκαίρι… 😉

 

Μεταξύ των άλλων περιέχει και theobroma cacao butter, allantoin, arnica montana extract κ.α

Χείλη που «στάζουν» κερί…

Σχετικά πρόσφατα αγόρασα ένα προϊόν για τα χείλη από το γειτονικό μου φαρμακείο και μπορώ να πω πως βγήκε πολύ καλό αλλά επίσης είχε και πολύ καλή τιμή μιας και για την ποσότητα του είχε κάτω από 9-10ευρώ… Επίσης μπορεί να είναι lip balm με σχετικά γυαλιστερή υφή το οποίο δεν κολλάει, ωραίο, ε; 😛

Μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ!!!

Φοινικέλαιο (coconut oil)

αγαπημένος καρπός, αγαπημένο άρωμα και φυσικά αγαπημένο έλαιο 😉

Φοινικέλαιο ή Κοκοφοινικέλαιο.  Ελαιώδες εκχύλισμα. Χρησιμοποιείται πάρα πολύ στην παρασκευή των σάπωνων! 🙂 Προέρχεται από τους σπόρους του φυτού – φοίνικα Coconut palm του γένους Palm.

Το φοινικέλαιο είναι λευκή ημιστερεή λιπαρή ουσία, σταθερή στον ατμοσφαιρικό αέρα και αδιάλυτη στο νερό αλλά διαλυτή στον αιθέρα και πιο πολύ διαλυτή στην απόλυτη αλκοόλη.

Χρησιμοποιείται πάρα πολύ στην παρασκευή προϊόντων όπως : σε σαμπουάν, λοσιόν για μετά το ξύρισμα, κρέμες για μασάζ ή πολύ λιπαρές κρέμες.

Πληροφοριακά η χρήση του φοινικέλαιου εξασφαλίζει (στους σάπωνες) ικανοποιητική απορρύπανση με μεγάλο όγκο αφρού, κάτι το οποίο δεν επιτυγχάνεται από τα σαπούνια με τριαιθανολαμίνη και γλυκερίνη, των οποίων ο αφρός είναι ήπιος…

Τοπικός ερεθισμός μπορεί να εμφανιστεί αλλά σπανιότερα με έντονα συμπτώματα και παραμονή από ότι συνήθως.

Το φοινικέλαιο σήμερα έχει αντικατασταθεί με άλλα επιφανειοδραστικά συστατικά όπως τα συνθετικά (syndets).

Αρχείο
Νοεμβρίου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Επιλογές