Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘Αζουλένιο’

Απλές καθημερινές συνταγές ομορφιάς!

blackteaforeyes

Μαύρο τσάι και για τα μάτια…

Απλές καθημερινές συνταγές ομορφιάς!

  • Κουράζεστε και έχετε μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια; Οι ταννίνες που περιέχονται στο τσάι βοηθούν πολύ!

Χρησιμοποιήστε δύο φακελάκια (που έχουν κρυώσει και μείνει στο ψυγείο) μαύρου τσαγιού (ένα για κάθε μάτι) και αφήστε τα περίπου 3′-5′ κάθε μέρα (για καλύτερα αποτελέσματα)…

  • Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα (και) με ευρυαγγείες, βοηθήστε το με έγχυμα από χαμομήλι. Το χαμομήλι περιέχει αζουλένιο που βοηθά και κατευνάζει τους ερεθισμούς και της κοκκινίλες της επιδερμίδας.

Πλένετε μία με δύο φορές τη μέρα το πρόσωπο σας με κρύο χαμομηλάκι!

  • Αν θέλετε να τονώσετε φυσικά την επιδερμίδα σας και να της δώσετε και αντιοξειδωτική προστασία, χρησιμοποιήστε πράσινο τσάι αντί του χαμομηλιού…

 

Αζουλένιο (Azulene)

Το αζουλένιο είναι συστατικό το οποίο έχει μαλακτικές και ήπια επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Εμπεριέχεται σε αιθέρια έλαια, αποστάγματα ανθέων και φυτών. Συστατικό της matracaria (χαμομήλι). Παρασκευάζεται και συνθετικά. Παράγωγά του είναι :

166668937_28caf3ab70α) Γκουαζουλένιο, απο το ασκουιτερπένιο.

β) Χαμαζουλένιο, από το έλαιο του χαμομηλιού.

Το αζουλένιο είναι αδιάλυτο στο νερό, διαλυτό στους οργανικούς διαλύτες και το χρώμα του είναι έντονα κυανό. Το διάλυμα του αζουλενίου είναι ελαφρώς φθορίζον, διαυγές ή γλοιώδες με αρωματική οσμή. Σε όξινο περιβάλλον το χρώμα του μετατρέπεται σε σε σκούρο γκρι.

Μπορούμε να το βρούμε σε καλλυντικά παρασκευάσματα όπως : κρέμες, κρεμαλοιφές υδατοδιαλυτά διαλύματα, έγχρωμα προϊόντα (κραγιόν κλπ.), οδοντόπαστες κ.α. Η συγκέντρωση του είναι περίπου στο 0,01%.

Το αζουλένιο χρησιμοποιείται στα καλλυντικά ως :

α) Πρόσθετη ουσία  σε

Μαλακτικά για το δέρμα ή τα μαλλιά.

Καταπραϋντικό μικροερεθισμών του δέρματος.

Επουλωτικό μικροτραυματισμών του δέρματος.

β) Ανευρίσκεται σε

Προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών.

Από τα παράγωγα του αζουλενίου το :

  • Γκουιαζουλένιο, ως υδατικό συστατικό ανευρίσκεται σε

Τονωτικές λοσιόν για μετά το ξύρισμα.

Τονωτικά μαλλιών.

Οδοντόπαστες και στοματοπλύματα.

  • Χαμαζουλένιο, ως μαλακτικό εμπεριέχεται σε

Μαλακτικά προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών.

Έγχρωμα προϊόντα π.χ μαλακτικά κραγιόν.

Γενικά το αζουλένιο δεν είναι τοξικό. Υπάρχει όμως μικρό ποσοστό αλλεργικής δερματίτιδας από αζουλένιο.

Πολλά σκευάσματα όπως η πανθενόλη υπερέχουν των αποτελεσμάτων του αζουλενίου όσον αφορά τις υδατικές ιδιότητες του οπότε είναι προτιμότερα αντί αυτού.

(Φωτογραφία: waɪ.tiː)

Αρχείο
Νοεμβρίου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Επιλογές