Get Adobe Flash player

Άρθρα με το tag: ‘έλαιο’

Αποτρίχωση πλάτης

Συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι που οι περισσότεροι άντρες ζητούν να κάνουν αποτρίχωση στην περιοχή της πλάτης/ώμων και κορμού!

Ίσως γιατί το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να αποκαλυφθεί η περιοχή αυτή περισσότερο από κάθε άλλη εποχή λόγω διακοπών/μπάνιων&ηλιοθεραπείας.

Τα βήματα είναι απλά. Απλώνουμε το κερί ή όποιο άλλο αποτριχωτικό μέσο (όπως χαλάουα ή ακόμη και αποτριχωτική κρέμα) κατά τη φορά των τριχών πάντοτε και αφαιρούμε από την αντίθετη φορά!

Όσες τρίχες είναι πολύ κοντές και δεν βγαίνουν, μπορούμε να τις αφαιρέσουμε με μεταλλική τριχολαβίδα -κοινώς τσιμπιδάκι- αφού βεβαίως πρώτα το έχουμε περάσει με λίγο οινόπνευμα ή οξυζενέ.

Προσοχή! Δεν κάνουμε αποτρίχωση και μετά πάμε στην παραλία ή στο solarium… Όχι, πρέπει το δέρμα να «ξεκουραστεί» για 12-48 ώρες. Βεβαίως μπορείτε να πλυθείτε με ουδέτερο σαπούνι/αφρόλουτρο χωρίς όμως να τριφτείτε. Επίσης μπορείτε να απλώσετε λίγο φυσικό έλαιο π.χ αμυγδαλέλαιο, χαμομηλέλαιο, βαλσαμέλαιο κλπ. ή κάποιο body milk χωρίς άρωμα ή ακόμη και nivea. 🙂

Huile Prodigieuse

NUXE όποιο προϊόν της και να διαλέξω μόνο καλά λόγια έχω να πω… το ξηρό λάδι Huile Prodigieuse*το γνωρίζετε;

Το συγκεκριμένο ίσως και να το ξέρετε/έχετε δοκιμάσει μιάς και πουλάει πάρα πολύ και στην Ελλάδα! 😀

To λάδι (για το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά) με πολύ αγαπημένη&διακριτική μυρωδιά από άνθη! 🙂

Θρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα κάθε μέρα, όλη μέρα για όλο το χρόνο. Απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει στάμπες στα ρούχα. Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από την πιο λιπαρή επιδερμίδα (σαν θεραπεία θρέψης&ενυδάτωσης/μία φορά την εβδομάδα) μέχρι και την πιο ξηρή για καθημερινή θρέψη…Ιδανικό έλαιο για μασάζ προσώπου αλλά και σώματος.

* Για το καλοκαιράκι και για σας σας που σας αρέσει το μαύρισμα, αλλά και γενικότερα το να αναδεικνύετε την ηλιοκαμένη σας επιδερμίδα, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε μία άλλη version του huile prodigieuse... το Huile Prodigieuse Or! 😉

Περιέχει εκχυλίσματα& έλαια από: macademia ternifolia,prunus amygdalus dulcis,corylus avellana-hazel,camellia oleifera,borago officinalis,olea europaea-olive,hellianthus annuus-sunflower,rosmarinus officinalis-rosemary,hypericum perforatum,solanum lycopersicum etc.

Αισθητική και αρωματοθεραπεία (μέρος α)

Λιβάνι/incense... photo by flickr&Dirty Bunny

Αρκετά χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στα αρχαία χρόνια, η χρήση των αρωμάτων από τα άνθη και τα βότανα τόσο σε αυτούσια μορφή αλλά και σε μορφή αρωματικού ελαίου χρησιμοποιούνταν πάρα πολύ.

Από θρησκευτικής μεριάς, το λιβάνι αναφέρεται αρκετά σε γραπτά όπως η Βίβλος αλλά και σε άλλα αρχαία γραπτά.

Στην αρχαία Αίγυπτο αναφέρεται πως οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ αρώματα για τελετουργικούς λόγους αλλά και για να θεραπεύσουν ασθένειες. Αρωμάτιζαν την επιδερμίδα τους τρίβοντας πάνω της αρωματικά εκχυλίσματα και λάδια. Όταν δε ανοίχτηκε το 1922 (μετά από 3.00 χρόνια) ο τάφος του Τουταγχαμόν, μέσα σε αυτόν βρήκαν δοχεία με αρωματικά έλαια.

Οι Εβραίοι δε θεωρούνται πρωτοπόροι στην τέχνη της αρωματοποιίας αλλά κια οι αρχαίοι Έλληνες, μιας και εισήγαγαν την τεχνική από τους Ρωμαίους.

Τα αρώματα συσχετίζονταν με τους θεούς/θεές και δε με τη λατρεία τους. Τα λουλούδια και τα εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται πάρα πολύ για αυτούς…

 

Βιβλιογραφική πηγή: Αισθητική, εργαστηριακός οδηγός. 8η έκδοση. Εκδόσεις Ίων. ISBN:960-411-272-4

Σόγια (Soya)

φυτεία με σόγια στη Βολιβία...(photo by flickr&CIAT - International Center for Tropical Agricultu)

Η σόγια* είναι φυτική ουσία της οποίας τα παράγωγά της είναι ευρέως διαδεδομένα ως μαλακτικά, γαλακτοματοποιητές ή ως αντιστατικοί παράγοντες.

Προέρχεται από το φυτό Glycine max και είναι προϊόν σπόρων αυτού. Περιέχει : πρωτεΐνες, υδατάνθρακες έλαιο και στάχτη.

Τα χρησιμοποιούμενα παράγωγα της σόγιας στα καλλυντικά παρασκευάσματα είναι τα εξής :

  • Σογιέλαιο (soybean oil)**
  • Λιπαρά οξέα σόγιας (soy acids)
  • Αμίδια σόγιας (soyamide DEA, soyamidopropyl betaine etc.)
  • Αμίνες σόγιας (soyamine, soyaminopropylamine etc.)
  • Στερόλες σόγιας (soy sterol, soy sterol acetate etc.)
  • Αλκυλοπαράγωγα σόγιας (soyamidopropyl ethyldimonium ethosulphate etc.)

Η σόγια χρησιμοποιείται ως εξής:

Είναι πρώτη ύλη παραγωγής φωσφολιποειδών. Το σογιέλαιο και τα λιπαρά οξέα σόγιας χρησιμεύουν ως μαλακτικά σε έλαια μπάνιου, σαπούνια, σαμπουάν κ.α. Οι αμίνες και τα αμίδια σόγιας ανευρίσκονται σε σαπούνια σαμπουάν κ.α ως γαλακτοματοποιητές και αντιστατικοί παράγοντες. Οι στερόλες χρησιμεύουν ως μαλακτικά και ενυδατικά σε κρέμες κ.α και τέλος τα αλκυλοπαράγωγα της σόγιας χρησιμοποιούνται αντιστατικοί παράγοντες σε καλλυντικά μίγματα.

* Η σόγια είναι σε μορφή μικρών κοκκίων ωοειδούς σχήματος.

** Το σογιέλαιο είναι ελαιώδες διάλυμα, κίτρινο έως ανοιχτό καστανό, χαρακτηριστικής οσμής και γεύσης, διαλυτό στην απόλυτη αλκοόλη.

Τα παράγωγα της σόγιας μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και επίσης το σογιέλαιο προάγει τη φαγεσωρογένεση (αρχικό στάδιο της ακμής…και όχι μόνο 😉 ).

Βιβλιογραφική πηγή : Καλλυντικά. Συστατικά και εφαρμογές. Κ.Μουλοπούλου-Καρακίτσου, Δ.Ρηγόπουλος, Ι.Δ.Στρατηγός, εκδόσεις Βήτα, β’έκδοση,Αθήνα 1998.

Αρχείο
Νοεμβρίου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Επιλογές