Apivita propolis

0
1317

Apivitalogo

H  σειρά Propolis της εταιρείας Apivita περιλαμβάνει μία πληθώρα προϊόντων  βασισμένα στην πρόπολη (εξού και η ονομασία της σειράς) η οποία δημιουργήθηκε για να καλύψει τόσο κάποια (ήπια) προβλήματα υγείας όπως τα συμπτώματα του κρυώματος (βήχας&πονόλαιμος) αλλά και δερματικά προβλήματα όπως η ακμή, μυκητιάσεις (κυρίως των κάτω άκρων αλλά όχι μόνο), ευαισθησία, δερματογραφία (κοκκινίλες/λοιπά μη μόνιμα “σημάδια”) κ.α

Η φιλοσοφία/κατεύθυνση της εταιρίας από το 1979 είναι βασισμένη στην Ιπποκρατική θεωρία/αρχές, δίνοντας βάση πρώτα στον άνθρωπο και στην επίτευξη της υγείας/ομορφιάς μέσα από βότανα και πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας της ελληνικής γης αλλά και δράσης των προϊόντων της ολιστικά (holistic health), δηλαδή στο σώμα, νου και ψυχή του ανθρώπου ως ένα.

Η πρόπολη που χρησιμοποιείται στα προϊόντα της εταιρείας καθώς και όλα τα βότανα, είναι βιολογικής προέλευσης και φύονται/καλλιεργούνται (τα περισσότερα από αυτά) σε ιδιόκτητες φάρμες της ανά τη χώρα. Από την εταιρεία επίσης θα βρείτε (βιολογικής προέλευσης πάντοτε) μέλι (διάφορες ποικιλίες) καθώς και βασιλικό πολτό αλλά και γύρη μελισσών.

Λίγα λόγια για την πρόπολη:

Η πρόπολη είναι βασικό προϊόν το οποίο προέρχεται από τη μέλισσα. Κύριο συστατικό το οποίο συναντούμε σε οποιαδήποτε κερήθρα. Το χρώμα της είναι εκ του φυσικού μαύρο και πολλές φορές αποκαλείται και ως “μαύρο κερί”. Η πρόπολη αποτελείται από τις ριτινώδες εκκρίσεις του εντόμου, κερί μέλισσας, γύρη και αιθέρια έλαια (από τα όποια άνθη έχει περισυλλέξει το νέκταρ) το έντομο. Έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες, προστατεύει τον οργανισμό από ιούς, μολύνσεις, μυκητιάσεις αλλά και με αντισταμινικές ιδιότητες έτσι ώστε πολλές φορές βοηθά τον οργανισμό μας να ξεπεράσει διάφορων ειδών αλλεργίες κ.α

Παρακάτω θα δείτε κάποια από τα προϊόντα της σειράς αλλά και τα links τους ώστε οποιαδήποτε πληροφορία θελήσετε γύρω από το κάθε προϊόν να το λάβετε αυτούσιο από την ίδια την εταιρεία. Δίπλα από κάθε link επιγραμματικά θα σας δώσω επιπλέον πληροφορίες μετά από προσωπική χρήση του κάθε προϊόντος ώστε να σας βοηθήσει να έχετε μία πιο σφαιρική εικόνα αυτού.

βιολογικό spray για το λαιμό_πρόπολη καιαλθέα

Έχω αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα μου τη χρήση των διαλυμάτων τα οποία προέρχονται από βότανα/ρίζες κ.α. Τα διαλύματα έχουν τις βασικές ιδιότητες των βοτάνων (και άλλων φυσικών πηγών) από τα οποία προέρχονται. Συγκεκριμένα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσια ή/και να καταναλωθούν ως πόσιμα. Είναι αρκετά ισχυρότερα από τα εκχύματα και βεβαίως έχουν ισχυρότερο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν το ως άνω αναφερόμενο σκεύασμα τόσο αυτούσιο (εδώ ως διάλυμα) όσο και διαλυμένο σε πόσιμο νερό. Προσοχή, κλείνετε καλά τη συσκευασία!

Κρέμα μη λιπαρής υφής η οποία απορροφάται πολύ γρήγορα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυριολεκτικά παντού (στο πρόσωπο&το σώμα). Το άρωμα είναι φυσικό, μυρίζει όπως ακριβώς η αυτούσια πρόπολη. Το αποτέλεσμα μετράει και εδώ…

Μετά από χρήση αυτού, τόσο αυτές τις μέρες όσο και παλαιότερα, μπορώ αν πω πως το βρίσκω ιδανικό σκεύασμα σε περιπτώσεις στοματικών αφθών (τόσο στην περιοχή των ούλων όσο και στην γλώσσα), προσωπικά με βοηθά να περιορίσω την ξηροστομία μιας και βοηθά στην ισορροπία της χλωρίδας στη στοματοφαρυγγική κοιλότητα αλλά και μετά από περιοδοντολογικό (εξειδικευμένο) καθαρισμό. Το έχω χρησιμοποιήσει μετά από εξαγωγή σωφρωνιστήρων (φρονιμιτών), καλό είναι όμως να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας/φαρμακοποιό σας πριν από κάθε χρήση αυτού. Δεν έχει ευχάριστη γεύση μιας και δεν περιέχει αρώματα και γλυκαντικά αλλά έχει πολύ καλό αποτέλεσμα που για μένα αυτό μετράει πάνω απ’όλα… Η συσκευασία του είναι τέτοια ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από δεύτερο άτομο. Εσωκλείεται φυλλάδιο εντός της συσκευασίας.

Από τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας που αγόρασα/δοκίμασα αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν και κάποια από τα “lip cares”. Τότε θυμάμαι προτιμούσα αυτά που είχαν χρώμα (αν θυμάμαι καλά ήταν δύο αποχρώσεις: η σημερινή που θα τη βρείτε ως lip care με φραγκοστάφυλο  σε σχετικά σκούρα απόχρωση και μία πιο ανοιχτή, δηλαδή σε πιο rose  και μπορείτε να τη βρείτε ως:  lip care με ροζ τριαντάφυλλο.) Μου άρεσαν διότι περιποιόντουσαν τα σχεδόν πάντα ξηρά (και το χειμώνα σκασμένα κατά πολύ) χείλη μου δίνοντας τους ένα πολύ ωραίο και σχετικώς διακριτικό χρώμα.

 

Επειδή όμως τα χρόνια περνούν και πολλές φορές οι συνήθειες και οι προτιμήσεις αλλάζουν… “υιοθέτησα” εδώ και περίπου 5 χρόνια το κλασσικό lip care με πρόπολη (λατρεύω τη μυρωδιά του) και το καλοκαίρι το αντικαθιστώ με το εξίσου πολύ καλό lip care με βούτυρο κακάο SPF 20 για να έχω επιπλέον προστασία από τον ήλιο. Σημειώστε πως καλό θα ήταν κατά τους θερινούς μήνες να φυλάσσετε το lip care σε δροσερό μέρος ή/και στο ψυγείο σας…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.