Φτιάξτε μόνοι σας ταλκ με τειόνδεντρο!

0
980

Φτιάξτε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα τάλκ (τάλκη)/talc με αιθέριο έλαιο τειόδενδρου/tea tree.

Τα παρακάτω υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από φαρμακείο, κατάστημα βιολογικών προιόντων ή κάποιο διαδικτυακό κατάστημα που πουλά αιθέρια έλαια/βότανα.

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά (στις ακριβώς αναγραφόμενες ποσότητες).

Ταλκ (90 gr), κολλοειδές οξείδιο πυριτίου (2 gr)/Aerosyl, και τρεις σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο: γεράνι (πελαργόνιο), tea tree (τειόδεντρο) και λεβάντα.

teatreeblossom
Άνθη από το tea tree 🙂

Η διαδικασία πρασκευής έχει ως εξής:

Θα χρειαστείτε δύο μπολ (κατά προτίμηση γυάλινα, αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε πλαστικά αλλά όχι μεταλλικά…), ένα πλαστικό αναδευτήρι, ένα σταγονόμετρο και ένα μικρό ποτηράκι.

Τοποθετήστε στο πρώτο μπολ το ταλκ και στο δεύτερο το οξείδιο του πυριτίου, εν τω μεταξύ χρησιμοποιώντας το σταγονόμετρο βάλτε τις 9 σταγόνες από τα αιθέρια έλαια στο γυάλινο ποτηράκι και ανακατέψτε τις.

Προσθέστε στο οξείδιο του πυριτίου τα αιθέρια έλαια και ανακατέψτε πολύ καλά με πλαστικό αναδευτήρι, μόλις ενωποιηθούν (απορροφηθούν) μπορείτε να τα προσθέσετε στο μπολ που περιέχει το ταλκ και ανακατέψτε ξανά.

Φυλάξτε το ταλκ σε συσκευασία πλαστική κατά προτίμηση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία παλαιά… πάντοτε κρατώ συσκευασίες από προιόντα για μελλοντική χρήση…) για περίπου 3-6 μήνες.

Η παρασκευή του παραπάνω ταλκ βοηθά τα πόδια (πέλματα κυρίως) αλλά και άλλες περιοχές του σώματος (όπως μασχάλες, μοιρογεννετική περιοχή, περιοχή πίσω από τα γόνατα) να μένουν στεγνές και προστατευμένες από μύκητες και βακτήρια (το τειόδεντρο έχει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιμυκητιασική δράση).

Χρησιμοποιήστε το σε καθαρό και στεγνό δέρμα ακόμη και δύο φορές την ημέρα ή όποτε είναι ανάγκη.

Δείτε και αυτό, σας ενδιαφέρει… 😉

 

Βιβλιογραφική πηγή: Το φαρμακείο της φύσης, σειρά: Πρακτικοί Οδηγοί Υγείας, εκδόσεις: Τα Νέα, 2013. ISBN: 978-960-503-294-4

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.