Ιώδιο (iodine/53)

0
1127
κρύσταλλος ιωδίου Ι (με ατομικό αριθμό 53).

Το ιώδιο (Ι) είναι μέταλλο. Συνήθως το προσλαμβάνουμε μέσω της τροφής μας με τη χρήση ιωδιούχου αλατιού. Είναι βασικό στοιχείο για την ομαλή λειτουργία του θυρεοειδικού αδένα (βοηθάει στην παραγωγή της θυροξίνης).

Μέσω της λήψης του ρυθμίζεται ο μεταβολισμός (δηλαδή η ενέργεια που θα παραχθεί-η καύση θερμίδων-και η ανάπτυξη) του σώματος όπως δε η ρύθμιση του βάρους. Η έλλειψη του μπορεί να προκαλέσει εκτός από αύξηση του σωματικού βάρους (ακόμη και αν δεν τρώτε πολύ), υπνηλία, ατονία αλλά και χαμηλή libido.

Η επιπλέον χρήση του (κυρίως κατά τη διάρκεια της εφηβείας) μπορεί να δημιουργήσει: ακμή, έξαρση της ήδη υπάρχουσας ακμής αλλά και ερεθισμό της επιδερμίδας.

Πριν λάβετε οποιοδήποτε σκεύασμα που περιέχει ιώδιο, ρωτήστε τον γιατρό σας ή/και προβείτε σε αιματολογικές εξετάσεις για να δείτε σε ποιά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του θυρεοειδή αδένα!

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.