Ομάδες αίματος και διατροφή 1

2
1409
Τόφου (φυτικό τυρί από σόγια)

Αναλόγως της ομάδας αίματος που ανήκουμε, καλό θα ήταν να ακολουθούμε συγκεκριμένο διαιτολόγιο*. Συγκεκριμένα:

Αν ανήκετε στην ομάδα Ο: Αρχίστε να τρώτε μικρές μερίδες άπαχου κόκκινου κρέατος 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Περιορίστε και εν συνεχεία κόψτε το σιτάρι αλλά και τα υποπροϊόντα αυτού.

Αν ανήκετε στην ομάδα Α: Αντικαταστήστε το κρέας με φυτική πρωτεΐνη αλλά εμπλουτίστε παράλληλα το διαιτολόγιο σας με ψάρι. Ενδείκνυται η βρώση σιτηρών και φασολιών.

Αν ανήκετε στην ομάδα Β: Τρώτε αρκετά (ανά την εβδομάδα) γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά αποφύγετε την κατανάλωση κοτόπουλου.

και αν ανήκετε στην ομάδα ΑΒ: Τρώτε κυρίως θαλασσινά, τοφού (φυτικής προέλευσης τυρί από σόγια) αλλά  και μικρές ποσότητες από: κρέας (αρνάκι, γαλοπούλα κλπ.) Αποφεύγετε το κοτόπουλο, τα φασόλια και το καλαμπόκι…

Γενικά και για όλες τις ομάδες αίματος: Αποφεύγετε τα κρέατα με πολύ λίπος.Αν είναι δυνατόν επιλέξτε κρέατα ελευθέρας βοσκής (βιολογικής προέλευσης).

 

Βιβλιογραφική πηγή: Μαγειρέψτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματος σας. Εκδόσεις Διόπτρα. ISBN 978-960-364-201-5

 

* Υπάρχουν κατηγορίες ατόμων που έχουν ακολουθήσει συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα για την απώλεια κιλών ή για την διατήρηση βάρους, σύμφωνα με την ομάδα αίματος τους και έχουν αποτέλεσμα ικανοποιητικό!

2 ΣΧΟΛΙΑ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.