Τι παρακολούθησα στο IMATS of London 2012…(μέρος πρώτο)

0
1033
Ήμασταν και φέτος εκεί.... 😀

Πήγα και φέτος λοιπόν στο ετήσιο IMATS* (London) υπό την αιγίδα του περιοδικού MAKE-UP ARTIST Magazine!**

Οι μέρες όπου το γεγονός λάμβανε μέρος ήταν συνολικά τρεις.

Η πρώτη μέρα (03/02) ήταν μόνο για τους επαγγελματίες των χώρων όπου και εκπροσωπούνται στο IMATS (κατόχους της pro card του Makeup Artist Magazine).

Οι άλλες δύο μέρες (04-05/02), το επίσημο δηλαδή event, ήταν για τους επαγγελματίες (επίσης), σπουδαστές, μη επαγγελματίες αλλά και απλώς ενδιαφερόμενους κλπ.

Εννοείται πως για την κάθε μέρα υπάρχει προκαθορισμένο αντίτιμο (εισιτήριο) ή και ονομαστικό (σε περίπτωση που εκδώσεις online ticket).

  1. Την πρώτη μέρα των ομιλιών και παρουσιάσεων παρακολούθησα: Τον Neil Gorton, με θέμα: Classic Horror: Reimagined. Με λίγα λόγια “συρραφή” προσθετικών για χαρακτήρα σε horror movie! 😀 Πολύ καλό&αρκετά ενδιαφέρον! Όλοι το παρακολούθησαν…(δεν ακουγόταν τίποτα από τη μεριά του κοινού/πλήρης αφοσίωση).
  2. Από την εταιρεία καλλυντικών M.A.C τον Terry Barber με θέμα: Technical Beauty και την τεχνική του στο make-up που ουσιαστικά ήταν “γλυπτική” των χαρακτηριστικών με φωτοσκιάσεις σε ένα καθαρά make-up για μόδα, δηλαδή για catwalk σε συνδυασμό με φωτογραφία (μιας και τα μοντέλα την ώρα εκείνη φωτογραφίζονται…;-) ). Εμπνευσμένο λοιπόν και από τα make-up των δεκαετιών 1920-1930 (και του μη ομιλούντα/βωβού κινηματογράφου, λίγο νωρίτερα χρονολογικά…).
  3. Φωτογραφία με τον Warwick Davis

    Πιστεύω πως το επόμενο γεγονός που παρακολούθησα ήταν άκρως εντυπωσιακό αλλά και ενδιαφέρον! Ο συμπαθέστατος ηθοποιός Warwick Davis επί σκηνής με τον Nick Dudman εξιστορούσαν καταστάσεις από την παρασκηνιακή μεταμόρφωση του πρώτου για τις ανάγκες της ταινίας Harry Potter (σε Professor Filius Flitwick), παράλληλα με ένα live transformation του Warwick!!! Πραγματικά υπέροχο! Ακολούθησαν φωτογραφίες μαζί του!!!! 😀 (Σχετικό video: part 1 / part 2)

  4. Για το “κλείσιμο” της μέρας, παρακολούθησα τον φοβερό καλλιτέχνη (καλών τεχνών και έπειτα μακιγιέρ, απ’ότι μας είπε…), Valente Frazier εξ Αμερικής,ειδικό στο μακιγιάζ σκουρόχρωμων επιδερμίδων και δε αφρό-αμερικάνικων! Παρουσίασε make-up απαντώντας συνεχώς σε καταιγισμό ερωτήσεων του κοινού! Πολύ καλός στην παρουσίαση και “δεκτικός” στις ερωτήσεις!

Πιο πολλά πράγματα και λεπτομέρειες δε θα γράψω, διότι αυτό το άρθρο δε θα έχει σύντομα τελειωμό… Δε θέλω να σας κουράσω, απλώς να είμαι περιεκτική και σύντομη. 😛

Δείτε ένα mini-video με σκηνές από την πρώτη μέρα. Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε και φωτογραφικό υλικό.

Σημειώσατε δε πως τη Δευτέρα θα μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο για την επόμενη μέρα του IMATS! 😉 Καλό Σαββατοκύριακο! 😛

*IMATS=International Make-Up Artist Trade Show

** Royal and Langnickel beauty collection, ήταν οι βασικοί χρηματοδότες του φετινού IMATS στο Λονδίνο! (Αγόρασα πινέλα και σε κάποιο άρθρο θα γράψω και για αυτά! 😉

Φωτογραφίες:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.