Νέο κερί αποτρίχωσης για όλο το σώμα και το πρόσωπο!

5
1822

Όταν άρχισα να παρέχω υπηρεσίες στον τομέα της προσωρινής αποτρίχωσης με κερί για το πρόσωπο και το σώμα, είχα αρχίσει να χρησιμοποιώ κερί αποτρίχωσης* (εισαγωγής εννοείται) το οποίο προμηθευόμουν από μεγάλη αλυσίδα πώλησης προϊόντων περιποίησης & ομορφιάς τόσο για επαγγελματίες του χώρου όσο και για (απλούς) καταναλωτές… Το ίδιο έκανα επίσης και για το χαρτί που χρειαζόμουν ώστε να μπορέσω να ολοκληρώσω τη διαδικασία της αποτρίχωσης…

Καλά λόγια δεν έχω να πω για την εποχή εκείνη διότι, η ποιότητα του κεριού δεν ήταν καλή μιας και δημιουργούσε ερεθισμό σε αρκετές επιδερμίδες (και δεν αναφέρομαι σε πιο ευαίσθητες περιοχές όπως μπικίνι ή πρόσωπο) αλλά για την περιοχή των ποδιών όπου συνήθως η ανεκτικότητα της επιδερμίδας εκεί στα τέτοιου είδους προϊόντα είναι μεγαλύτερη… Η τιμή σχετικά υψηλή για την ποιότητα και αν αναλογιστείς πως έχω και μία σχετικά μικρή έκπτωση…ακόμη χειρότερα. Το χαρτί επίσης ακριβό, κάποιες φορές δε σκιζόταν…

Κάποια χρόνια μετά μπήκα στη διαδικασία να δοκιμάσω χαλάουα σε ρολέτα, και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω αν εξαιρέσεις πως το συγκεκριμένο προϊόν αν μείνει αρκετή ώρα σε κεριέρα (ακόμη και με θερμοστάτη) ρευστοποιείται ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να στάζει καυτό πάνω στην επιδερμίδα… Προσοχή θέλει… Μου αρέσει σαν προϊόν μιας και δεν προκαλεί αλλεργίες και δεν ερεθίζει το όποιο σημείο του σώματος αποτριχωθεί, επίσης δεν κολλάει σαν το κερί, δε χρειάζεται λάδι ή άλλο προϊόν αφαίρεσης, αν θες όμως μπορείς να πλύνεις την αποτριχωμένη επιδερμίδα με λίγο τρεχούμενο νεράκι… 🙂

Πριν από λίγο καιρό αποφάσισα να εμπλουτίσω την γκάμα των προϊόντων που χρησιμοποιώ για να ικανοποιώ ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη ή μάλλον την πιο απαιτητική επιδερμίδα/τρίχα… 😉 Αποφάσισα λοιπόν να παραγγείλω από άλλο κράτος (εντός της Ε.Ε) κάποια κεριά αποτρίχωσης που είχα δοκιμάσει χρόνια πριν από συνάδελφο και που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Πήρα λοιπόν σε συσκευασία βάζου ένα υπέροχο κερί αποτρίχωσης κυριολεκτικά για όπου δε θες να έχεις τρίχα και έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένη, μιας και αποτριχώνει τέλεια (μαζί με τις υπέροχες ταινίες αποτρίχωσης/επιτέλους στο σωστό πάχος που εδώ δεν έβρισκα) χωρίς να αφήνει το δέρμα ερεθισμένο, κοκκινισμένο, σκασμένο ή όπως τέλος πάντων τόσα χρόνια όλες οι άλλες ποιότητες κεριών άφηναν το δέρμα κάπως έτσι… Τα συγκεκριμένα που παράγγειλα περιέχουν αζουλένιο** (παράγωγο του χαμομηλιού) και τειόδεντρο*** (δεν έχει να κάνει με το τσάι, μην το ξανακούσω “τσαγιόδεντρο”…).

Η τιμή δε είναι αρκετά ικανοποιητική τόσο των κεριών όσο και του χαρτιού! Χαίρομαι πραγματικά που βρήκα επιτέλους ένα πραγματικά καλό προϊόν!!! 😀

 

* το κερί για το σώμα ήταν σε μορφή ρολέτας ενώ το κερί του προσώπου όχι…

** azulene/κατευνάζει ακόμη και τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες…

*** tea tree/θάμνος, συνήθως βρίσκεται στην Αυστραλία, εκτός των άλλων έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, κατάληλο για την ακμή, τη λιπαρότητα, τις μυκητιάσεις (πρόληψη), πληγές κ.α Το αιθέριο έλαιο του, μπορεί αυτούσιο να χρησιμοποιηθεί στην επιδερμίδα…. 😉

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν ειμαι επαγγελματιας του χωρου αλλα εδω και αρκετο καιρο αποφασισα να κανω αποτριχωση με κερι μονη μου οποτε αγορασα κεριερα και ρολετες, χαρτια επειδη τελειωνουν και δεν θελω να δοκιμασω στα τυφλα θα μπορουσα να μαθω και την εταιρεια που τα πηρες?? εστω με mail?
    ευχαριστω εκ των προτερων

  2. Καλημέρα,
    θα ηθελα με την σειρα μου να ρωτησω ποια ειναι τα προιοντα και απο που τα παραγγειλατε?μεσω εμαιλ φυσικα αν θελετε να μην γίνει “διαφημιση”

  3. Θα ηθελα να δοκιμασω τα προιοντα που αναφερετε. Σας παρακαλω επικοινωνηστε μαζι μου.
    Επισης η λεξη ΤΣΑΙ προερχεται απο την Κινεζικη λεξη Cha(Τσια) οποτε το τειοδεντρο δεν υπαρχει

  4. το T tree δεν εχει καμμια σχεση με το τσαι αλλα το τσαιγιοδεντρο ειναι υπαρκτο αλλα ουτε το ενα ουτε το αλλο ειναι δεντρα.
    Το τσαιγιοδεντρο καλιεργειτε στη Κινα, Ινδια Σρι Λανκα ακι το Τ Τρι στην Αυστραλια και στην Νεα Ζηλανδια και ειναι περισοτερα απο μια κατηγορια φυτων που μπορει να παραχθει αυτο το υπεροχο λαδι. Στην Ουσια δεν υπαρχει T Tree..Η παρακατω ερμηνεια το αναφερει σαν Tea Tree ενω στην ουσια ολα τα φυτα απο τα οποια παραγεται το λαδι αυτο ειναι θαμνοι. Τ-Θαμνος θα ηταν το πιο σωστο.
    Τεϊόδεντρου ή Ti-δέντρο είναι ένα δημοφιλές όνομα που έχει εφαρμοστεί σε έναν αριθμό διαφορετικών, άσχετα φυτά:
    Camellia sinensis (aka Thea sinensis), από την οποία μαύρο, πράσινο, oolong και το λευκό τσάι είναι όλα λαμβάνονται.
    Melaleuca alternifolia από τις οποίες το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού λαμβάνεται, στην Myrtaceae οικογένεια.
    Leptospermum, επίσης, στην Myrtaceae οικογένεια? Κυρίως Leptospermum scoparium (Manuka) στη Νέα Ζηλανδία και στη νοτιοανατολική Αυστραλία.
    Leptospermum laevigatum, γνωστή ως παράκτια tea tree και η Australian Tea Tree

    Kanuka (Kunzea ericoides) και στη Νέα Ζηλανδία.
    Boxthorn ή Lycium στην οικογένεια Solanaceae, ιδίως Δούκας του Tea Tree Argyll του (Lycium barbarum), επίσης γνωστή ως Wolfberry ή αμπέλου γάμο.

    Ti (φυτό), Cordyline fruticosa, στην Laxmanniaceae οικογένειας, πρώην αντιμετωπίζονται με τον Agavaceae οικογένειας.

  5. Ναι, το γνωρίζω, φανταστείτε όμως ο (περισσότερος) κόσμος που δε γνωρίζει επί της ουσίας αρκετά πράγματα να προσπαθεί να κατανοήσει και αυτό… λίγο “δύσκολο” μιας και ακόμη αρκετοί είναι αυτοί που στο άκουσμα του καστορέλαιου φέρνουν στο νου το λάδι από κάστορα…
    Με “ενοχλεί” και μένα το άκουσμα του τσαγιόδεντρου κλπ. όπως και πολλά άλλα “περίεργα” τόσο στον συναφή κλάδο όσο και στο χώρο του make-up… Όπως και να έχει όμως, το έχω πάρει απόφαση πως αυτοί που γνωρίζουν, ξέρουν τις διαφορές και αυτοί που ενδιαφέρονται… μαθαίνουν (για τους υπόλοιπους πιστεύω πως δεν αξίζει τον κόπο να αναφερθώ…)
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μπήκατε στη διαδικασία να γράψετε κάτω από το άρθρο αυτό καθώς και το χρόνο που διαθέσατε. Ελπίζω όσοι ενδιαφέρονται να βρουν το σχολιασμό σας χρήσιμο…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.