Απολέπιση-ενυδάτωση ΤΩΡΑ!

2
1396
Περιποίηση όχι μόνο στα πόδια αλλά σε όλο το σώμα και το πρόσωπο!

Μιας και από χθες ο καιρός (επιτέλους) άλλαξε και θυμίζει φθινόπωρο (και σε κάποιες περιοχές χειμώνα), καλό είναι να μπείτε στη διαδικασία του “φροντίζω την επιδερμίδα μου σωστά&εντατικά”!!! 😛

Λοιπόν εφοδιαστείτε με ένα (καλό) της αρεσκείας σας ήπιο scrub/gommage για το πρόσωπο και με άλλο ένα scrub ή shower (douce) peeling για το σώμα!

Ξεκινήστε σε καθαρή επιδερμίδα και με ήπια τριβή στο πρόσωπο με μικρές και κυκλικές κινήσεις για την απολέπιση της επιδερμίδας και με πιο μεγάλες κινήσεις για το σώμα (μιας και είναι μεγαλύτερη επιφάνεια) και με φορά από κάτω προς τα πάνω…Εδώ ίσως σας βοηθήσει ένα τρίχινο γάντι.

Βάλτε πρόγραμμα! 1 με δύο φορές το μήνα να μπαίνετε στη διαδικασία της απολέπισης οπωσδήποτε! Αν όμως η επιδερμίδα σας είναι εξαιρετικά ξηρή/ευαίσθητη/με εκζέματα ή εκδορές (όπως π.χ μετά από το ξύρισμα) τότε μην επιχειρήσετε την όποιου βαθμού απολέπιση αλλά μόνο την εντατική θρέψη&ενυδάτωση.

Στο υπόλοιπο θέμα της ενυδάτωσης, χρησιμοποιήστε αν γίνεται καθημερινώς, κρέμα θρέψης&ενυδάτωσης τόσο στο πρόσωπο&λαιμό/ντεκολτέ αλλά και στο σώμα (γόνατα/αγκώνες/χέρια/στήθος&πλάτη).

Μην ξεχνάτε λοιπόν την όποια φροντίδα της επιδερμίδας, ιδίως τώρα που αλλάζει ο καιρός και η αφυδάτωση…μας χτυπά την πόρτα (ή το κουδούνι)… 🙂

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να ρωτησω κατι ποσες φορες την εβδομαδα πρεπει να κανουμε πηλινγκ?εχω μεικτο δερμα με ταση λιπαροτητας…ακομα,το φυτικο πηλινγκ ειναι ακυνδινο?

  2. Η χρήση του φυτικού peeling πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικό διότι η χρήση του και η δράση του είναι διαφορετική από τα απλά peelings του εμπορίου(που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στο σπίτι). Τώρα, όσο αφορά το πρόσωπο σου και την τάση λιπαρότητας που λες, μην τρίβεις πολύ το δέρμα σου διότι αφαιρείται το προστατευτικό film που προστατεύει την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να την κάνει ακόμη πιο λιπαρή/ευαίσθητη. Συνιστώμενη χρήση απολεπιστικών είναι το πολύ δύο φορές την εβδομάδα! 🙂

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.