Θάλασσα…στο σπίτι!

0
1123

Η θάλασσα είχε (και έχει ακόμη παρ’όλη τη μόλυνση) πάντοτε ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό*. Στο σώμα και στο πνεύμα…

Δυστυχώς τα οφέλη της δεν μπορούμε να τα χαρούμε όλοι (για πολλούς και διάφορους λόγους),αλλά εν μέρει μπορούμε να επωφεληθούμε μέρη της και στο σπίτι μας! 😉

Διαλέγουμε λοιπόν φυσικά υλικά ή/και ελαφρώς κατεργασμένα όπως:

  • Θαλασσινό αλάτι χοντρόκοκκο ή μαγειρικό. Ο συνδυασμός του αλατιού με λίγο ελαιόλαδο είναι ιδανικός για 100% φυσική απολέπιση της επιδερμίδας! (1-2 φορές την εβδομάδα.)
  • Φύκια. Ανανεώνεται η επιδερμίδα και σταδιακά γίνεται πιο σφριγηλή. Ναι, μπορεί να μειωθεί το ποσοστό της κυτταρίτιδας…με επιμονή και υπομονή, αλλά πάντοτε με άσκηση και διατροφή!

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσια μέσα σε καθαρό νερό βρύσης αλλά όχι κρύο. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να κυμαίνεται περί τους 30 c.  Αν όμως έχετε πρόβλημα με την κυκλοφορία του αίματος(ιδίως στα κάτω άκρα) ή πρόβλημα φλεβίτιδας, μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσετε… 🙁 Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν αρκετών ειδών φύκια με διαφορετικές δράσεις ανά είδος. Συμβουλευτείτε την αισθητικό σας ή κάποιον ειδικό.

(Το λουτρό δεν πρέπει να διαρκέσει πάνω από 15 λεπτά…και με συχνότητα μέχρι και 3 φορές την εβδομάδα.)

  • Τέλος, η θαλάσσια λάσπη βοηθά πολύ στον καθαρισμό της επιδερμίδας (και τη μείωση της κυτταρίτιδας)! Χρησιμοποιήστε τη τοπικά, δηλαδή όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα πάχους ή όψης φλοιού πορτοκαλιού. Μόλις την αλείψετε στην όποια περιοχή, πρέπει μετά να τυλιχτείτε με διάφανη πλαστική μεμβράνη, όπως αυτή για τα τρόφιμα-κοινώς selofan. Και πάλι εδώ ο χρόνος δεν πρέπει να περάσει τα 20 λεπτά…

* Ιδανική λύση για εκζέματα, ψωρίαση, δερματίτιδα κ.α

Σημειώστε πως η θαλασσοθεραπεία πρέπει να αποφεύγεται σε περιπτώσεις υπερθυρεοειδισμού, καρδιακών προβλημάτων, υψηλής αρτηριακής πίεσης και φλεβικών προβλημάτων όπως κιρσών, φλεβίτιδας κ.α. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.