Χρόνια πολλά Nivea!

5
1360

Το όνομα/brand Nivea λίγο πολύ είναι γνωστό ακόμη και σε άτομα που δεν ασχολούνται καθόλου με την αγορά-χρήση καλλυντικών προϊόντων. Ίσως είναι το αντίστοιχο “μπλε” στο “κόκκινο” της coca-cola. Έχει επισκεφθεί κάθε σπίτι τουλάχιστον για μία φορά!

Το ιδιαίτερο άρωμα του προϊόντος που συναντάμε αρχικά στο μεταλλικό στρογγυλό κουτάκι, δεν είναι άλλο από το άρωμα του ρόδου σε πολύ ελαφριά version.

Η αρχική συσκευασία της κρέμας nivea  ήταν σε στρογγυλό μεταλλικό κουτί αλλά ανά διαστήματα κυκλοφορούσε και σε πλαστικό** ή όπως εδώ στη χώρα μας, ακόμη και σε πλαστικό σωληνάριο (ήδη από τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας)! 🙂

Στη χώρα μας έρχεται το 1928. 😀

Η Nivea λοιπόν πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά το 1911 χάρη στους Isaac Lifschutz(χημικός), dr.Oscar Troplowitz(φαρμακοποιός/επιχειρηματίας) & Paul Gerson Unna(δερματολόγος).

Ο Isaac Lifschutz ανακάλυψε ένα γαλακτοματοποιητή (w/o)*** που μπορούσε να σταθεροποιήσει το παρασκεύασμα. Την ουσία με το όνομα Eucerit.Ο Paul Gerson Unna λοιπόν είναι αυτός που συνειδητοποίησε πως η παραπάνω ανακάλυψη μπορεί να πραγματωθεί και να πουλήσει και ο dr. Oscar Troplowitz ήδη κάτοχος της Πολωνικής φαρμακευτικής εταιρίας Beiersdorf  να την παρασκευάσει.

Το 1911 λοιπόν βγαίνει στην αγορά το γνωστό προϊόν το οποίο ονοματίζεται Nivea από το λατινικό nivius που σημαίνει “λευκή σαν το χιόνι”. Η πρώτη δε διαφήμιση του προϊόντος έγινε από τον διάσημο καλλιτέχνη αφισών της εποχής,τον Hans Rudi Erdt.

Αναλόγως σε ποιά χώρα κυκλοφορούσε η Nivea διαφημιζόταν για τις ανάλογες ανάγκες που έπρεπε να καλύψει. Για παράδειγμα, αρχικά διαφημίστηκε για την αντοχή της μιας και δε χρειαζόταν ψύξη για τη διατήρησή της. Μπορούσε να μείνει αναλλοίωτη για καιρό και να παραμείνει κρεμώδης! Πραγματικά επαναστατικό για την εποχή εκείνη…

Στις πιο “ψυχρές” χώρες διαφημίστηκε διότι προστάτευε την επιδερμίδα από τον αέρα,το κρύο και το χιόνι. Στις πιο “θερμές” δε και κυρίως για την ασιατική επιδερμίδα, λανσαρίστηκε μία άλλη σειρά προϊόντων με την εμπορική ονομασία Nivea Whitening Paste για να καλύψει τις ανάγκες της εκεί αγοράς. Ακόμη και σήμερα παραμένει από την πιο δημοφιλή σειρά πώλησης.

Βεβαίως κυκλοφόρησαν στο εμπόριο και άλλες σειρές με το όνομα Nivea, όπως η αντηλιακή σειρά Nivea Sun, που πρωτοταξίδεψε μέχρι την Αυστραλία,με μεγάλη επιτυχία και εκεί!

Το πρώτο προϊόν της σειράς Nivea Hair το Hair Milk  που αντιστοίχως ήταν για την τρίχα ότι η Nivea Creme για την επιδερμίδα.

Τα τελευταία χρόνια δε στην αγορά πρωτιά κατέχει η ανδρική σειρά περιποίησης η Nivea for Men αλλά και η σειρά αντιγήρανσης με το συστατικό Q10.

Κάθε δευτερόλεπτο πωλείται ένα προϊόν Nivea σε κάποιο σημείο της υφηλίου… 😉

Μπορείτε να δείτε το  ελληνικό site εδώ nivea.gr

 

*Μέρη του άρθρου είναι από το Ε της Κυριακής 17/07/2011 και άρθρου της Αθηνάς Γκόρου.

** Μιάς και στη αγορά της Βρετανίας ήταν πιο “καλοδεχούμενη” η πλαστική συσκευασία διότι δεν γινόταν συνειρμός με τη μεταλλική όπου κυκλοφορούσαν τα στιλβωτικά-βερνίκια για τα παπούτσια…

*** w/o : water in oil δηλαδή νερό σε λάδι, με λίγα λόγια πως στη σύσταση κάποιου καλλυντικού (εδώ για τη Nivea) να μπορούν τα συστατικά που έχουν βάση το νερό να συνυπάρχουν μέσα σε αυτά που έχουν βάση το λάδι και το τελικό προϊόν να μην “κόβει”-χαλάει αλλά να είναι ομοιογενές.

5 ΣΧΟΛΙΑ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.