Λοσιόν φυτική

0
814
Facial toner for your freshness (photo by google)

Η λοσιόν είναι ένα μείγμα με βάση το νερό που απλώνεται στο δέρμα με σκοπό να αφαιρέσει υπολείμματα από άλλα προϊόντα όπως από γαλάκτωμα καθαρισμού αλλά επίσης έχει δροσιστική/καταπραϋντική/στυπτική δράση (πάντοτε αναλόγως με τη σύσταση της). 😉

Μείγματα όπως αυτά που περιέχουν αλκοόλη (οινόπνευμα) συνήθως χρησιμοποιούνται για τη στυπτική τους δράση και κυρίως δε σε επιδερμίδες με ακμή ή αρκετή λιπαρότητα, βεβαίως είναι αρκετά καλές για εντριβή αλλά και για ήπια αντισηπτική δράση.

Τυπικά μία λοσιόν για την ανακούφιση του δερματικού ερεθισμού, για παράδειγμα, μπορεί να περιέχει 40 ml ροδόνερο και 20 ml μποράντζα. Χρησιμοποιήστε τη με βαμβακάκι ή γάζα 2 με 3 φορές τη μέρα, αν δε η περιοχή που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε είναι μικρή μπορείτε τότε να την καλύψετε και με επίδεσμο! 🙂

Σε περίπτωση που παρασκευάσετε εσείς κάποια λοσιόν για την επιδερμίδα σας, καλό θα ήταν να τη φυλάξετε σε γυάλινο μπουκαλάκι στο ψυγείο (τώρα δε το καλοκαίρι ακόμη πιο δροσερή!)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.