Ρετινόλη (βιταμίνη Α)

1
1157

Η ρετινόλη ή βιταμίνη Α είναι φυσικό συστατικό και είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη & διατήρηση του οργανισμού.

Στα καλλυντικά παρασκευάσματα χρησιμοποιούνται κυρίως:

η ρετιναλδεΰδη δηλαδή η προβιταμίνη Α και οι ρετινυλεστέρες της όπως το παλμιτικό ρετινύλιο και το οξικό ρετινύλιο. Μπορούμε βεβαίως να δούμε πως σε φαρμακοκαλλυντικά προϊόντα (κυρίως για την ακμή) μπορούμε να βρούμε ρετινοειδή όπως η τρετινοΐνη&ισοτρετινοΐνη.

Η ρετινόλη βρίσκεται στον κρόκο του αυγού, το βούτυρο & το μουρουνέλαιο. Προέρχεται από τη β-καροτίνη την οποία το ήπαρ (συκώτι) τη μετατρέπει σε ρετινόλη.

Στον ανθρώπινο οργανισμό η ρετινόλη υπάρχει στα κερατινοκύτταρα. Μέσω διαφόρων μηχανισμών και διαδικασιών ανανεώνει την επιδερμίδα και για αυτό θεωρείται από τα no.1 βασικά συστατικά (όχι η ίδια η ρετινόλη αλλά τα ρετινοειδή & η ρετιναλδεΰδη) στα δερμοκαλλυντικά για την διατήρηση της υγιούς  όψης της επιδερμίδας αλλά και για την παράταση της δερματικής νεότητας.

 

Βιβλιογραφική πηγή: Καλλυντικά, συστατικά και εφαρμογές. Κ.Μουλοπούλου-Καρακίτσου, Δ.Ρηγόπουλος, Ι.Δ.Στρατηγός. Εκδόσεις Βήτα. Αθήνα. Β’ έκδοση 1998.σελ.484-485.ISBN960-7308-87-5

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] http://www.beautymakeup.gr/20 αν σου άρεσε αυτό το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σουEmailFacebookRedditPrint Tagged with: βιταμίνη Α • ομορφιά • ρετινόλη  Φιλίες στο facebook: Δεν στηρίζονται πάνω σε μπιφτέκι.Χάνει το φεισμπουκ και κερδίζει πάντα το μπιφτέκι! […]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.