Ο καφές,το τσάι,το κακάο&η σοκολάτα

0
1079

chocolate :-P
choco:-P flakes

Ο καφές, το τσάι, το κακάο&η σοκολάτα έχουν κάποια “κοινά”. 🙂
Η πατρίδα του καφέ είναι η κεντρική Αφρική, η Ασία του τσαγιού και η τροπική Αμερική του κακάο.
Ο καφές το τσάι και το κακάο αποτελούν μία ομάδα διεγερτικών ροφημάτων που έχουν όλα τη γνωστή επίδραση της καφείνης. Το κακάο* εκτός από καφεΐνη περιέχει και θεοβρωμίνη αλλά είναι πλούσιο σε λίπη όπως αυτό του βούτυρου του κακάο (περίπου 52%), έτσι έχει εκτός από ευχάριστο άρωμα & γεύση είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία.
Η περιεκτικότητα του μαύρου τσαγιού σε καφείνη είναι μεγαλύτερη από αυτή του καφέ (2,5 εως 3% στο τσάι και 1,0 εως 2,0% στον καφέ).

Στα είδη του καφέ (πάνω από 100 είδη) τα καλύτερα θεωρούνται της Γουατεμάλας και της Ιάβας και από τους πιο “κακούς” αυτός της Ρομπούστα.
Το τσάι καλλιεργείται από αρχαιοτάτων ετών στην Κίνα αλλά και στην Ιαπωνία. Η καλλιέργεια εξαπλώθηκε αργότερα στις Ινδίες, στη Ρωσία, στην Κευλάνη την Ιάβα και την Αμερική.

Στη νότιο και κεντρική Αμερική συνηθίζουν από παλιά ένα άλλο είδος τσαγιού, που έχει παρόμοια διεγερτική επίδραση όπως και το μαύρο τσάι, δεν έχει διεδόθει όμως στην Ευρώπη. Μην ξεχνάτε όμως πως υπάρχουν και άλλα βότανα (με όμοιες διεγερτικές επιδράσεις με αυτές του τσαγιού).

* Κακάο&σοκολάτα: όσον αφορά την εφαρμοσμένη αισθητική τόσο σε ινστιτούτα (περιποιήσεις καμπίνας) αλλά και spas,η σύσταση του κακάο αλλά και οι ευεργετικές του ιδιότητες του χρησιμοποιούνται τόσο στο πρόσωπο αλλά πολύ περισσότερο στο σώμα μέσω της σοκολατοθεραπείας. 😉 Θρέφουν την επιδερμίδα αλλά και το πνεύμα αδυνατίζοντας… 😀

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.