Ψάρια και διατροφή

0
869
red fish miam miam 😛

Το φθινοπωράκι έφτασε! 🙂 Ο μήνας άλλαξε αλλά μη σας πειράζει μιας και ο Σεπτέμβρης είναι εξίσου καλός μήνας για εξορμήσεις στην εκτός πόλεως μεριά… Το καλοκαιράκι όμως είναι η ιδανική εποχή να φάμε φρέσκο θαλασσινό και κυρίως ψάρι! 😀 Λίγα λόγια λοιπόν για αυτήν την τόσο αγαπημένη (αλλά και για πολλούς “μισητή” τροφή :-P).

Τα ψάρια λοιπόν περιέχουν πρωτεΐνες, λιπίδια και άλατα.

Οι πρωτεΐνες τους έχουν μεγάλη βιολογική αξία πολύ περισσότερη από αυτή του κρέατος και μπορούν να το αντικαταστήσουν άνετα.

Σαν τροφή το ψάρι είναι ιδανική για άτομα με ευαίσθητο πεπτικό σύστημα όπως και για μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένους.

Τα λιπίδια περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα (20-30% του συνολικού λίπους), μικρή ποσότητα κορεσμένων και πολύ πλούσια σε σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα. Τα ω-3 λιπαρά είναι πολύ ωφέλιμα για το καρδιοαγγειακό σύστημα του οργανισμού μας μιας και ελαττώνουν την LDL χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια και έχουν αντιπηκτικές ιδιότητες.

Τα άλατα είναι κυρίως άλατα φωσφόρου, μαγνησίου, σιδήρου, ιωδίου αλλά διαθέτουν και όλες τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α,Ε,Κ και D αλλά και σημαντική ποσότητα βιταμίνης Β.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.