Καλοκαιρινή ενυδάτωση

0
919
photo by flickr and ecstaticist

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο οργανισμός μας και η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη για περισσότερη ενυδάτωση.

Είτε παραμείνουμε “εντός” δηλαδή στην πόλη (όπως οι περισσότεροι) είτε πάμε διακοπές σε κάποιο νησί ή κάπου πιο ορεινά (γιατί όχι), η ανάγκη για ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία παραμένει το no.1 🙂

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Καταναλώνουμε αρκετά υγρά (όχι αλκοολούχα και αναψυκτικά αλλά και καφέ διότι εντείνουν την αφυδάτωση του οργανισμού μας). Πείτε ναι στο νερό και στο τσάι (κατά προτίμηση πράσινο/και γιατί όχι με λίγο μέλι), επίσης χυμός από φρούτα αλλά και από λαχανικά είναι ιδανικοί για τον οργανισμό μας αλλά με μέτρο και αυτοί!

Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με νερό! Νερό είτε κατά τη διάρκεια του ντους που θα κάνετε αλλά και νερό σε spray.Ψεκάστε πρόσωπο και λαιμό με νερό βρύσης ή μεταλλικό σε spray (τύπου avene) όποτε το έχετε ανάγκη (καλό είναι να μην είστε εκτεθειμένοι στο ήλιο διότι η ποσότητα του νερού που θα απορροφηθεί από τον οργανισμό είναι πολύ μικρότερη από αυτή που θα λάμβανε σε άλλες συνθήκες).

Χρησιμοποιήστε αντηλιακή προστασία στο πρόσωπο, το λαιμό και στο σώμα! Σε περιοχές όπου έχουν την τάση να κοκκινίζουν και να καίγονται πιο εύκολα όπως μύτη, αυτιά, ντεκολτέ, ώμοι και γόνατα η αντηλιακή προστασία θα πρέπει να είναι πιο συχνή! Μην ξεχνάτε τα χείλη σας και την περιοχή των ματιών… χρησιμοποιείστε ένα lip gloss ή κραγιόν με δείκτη προστασίας και για τα μάτια σας γυαλιά ηλίου αλλά και ενυδατικές σταγόνες (τεχνητά δάκρυα).

Όπως και να έχει μην ξεχνάτε την ενυδατική σας με δείκτη προστασίας, ένα καπέλο (ότι σας αρέσει) διότι ο ήλιος είναι πολύ δυνατός και το νερό σας όπου και αν είστε το καλοκαίρι… 🙂

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.