Μυκητιάσεις κ.α

0
885
μυκητιάσεις στα κάτω άκρα; (photo by doctorsecrets.com)

Τριχοφυτία (από τα τριχόφυτα), το πόδι του αθλητή αλλά και άλλες δερματικές λοιμώξεις προερχόμενες από μύκητες όπως οι microsporum trichophyton & epidermophyton. Οι πιο συνήθεις περιοχές όπου προσβάλλονται είναι τα δάχτυλα των κάτω άκρων αλλά και το τριχωτό της κεφαλής. Βασικά συμπτώματα είναι η ερυθρότητα και ο ερεθισμός αλλά και οι κατά τόπους φολίδες και ξεφλούδισμα της περιοχής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να χρησιμοποιούμε: aloe vera/αλόη για να δράσει ως μαλακτικό και δροσιστικό, ιδανικό για το ερεθισμένο δέρμα – επίσης είναι πολύ καλό αντιπαρασιτικό ιδανικό για την ψώρα. Η calendula officinalis/καλέντουλα είναι πολύ καλή διότι έχει αντιμυκητιακή δράση αλλά και στυπτική ιδιότητα. Μπορεί να επουλώσει μικροπληγές  και να καταπραΰνει το ξηρό δέρμα και τις φλεγμονές. Τέλος το commiphora mohimol/μύρο έχει και αυτό δράση κατά των μυκήτων αλλά και διεγερτική δράση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.