Αποσμητικά (Deodorants)

0
947
...μην ξεχνάτε το αποσμητικό σας... 😛

Αποσμητικά καλούνται τα προϊόντα αυτά όπου:

Τροποποιούν, αναστέλλουν ή προλαμβάνουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών που ευθύνονται για τη δυσάρεστη οσμή. Μοιάζουν με τα αντιιδρωτικά  αλλά διαφέρουν μίας και δεν ελέγχουν την υγρασία της μασχάλης, ενώ αντιμετωπίζουν προσωρινά την κακοσμία στην περιοχή της μασχάλης.

Οι ουσίες που περιλαμβάνονται στα αποσμητικά προϊόντα είναι τερπένια, φλαβονοειδή και αρωματικές ουσίες για την κάλυψη των δυσάρεστων οσμών και αποσμητικές ουσίες όπως το διττανθρακικό νάτριο και παράγωγα μετάλλων όπως ψευδάργυρος κ.α Όσον αφορά τις ουσίες για την πρόληψη των οσμών, εδώ χρησιμοποιούνται αντιμικροβιακά / αντισηπτικά όπως: TCSA (τετραχλωροσαλυσυλανιλίδη), TBS (τριβρωμοσαλάνη) κ.α. Επίσης μπορούμε να βρούμε και άλλα συστατικά όπως σορβιτόλη (υγροσκοπικό), νερό κ.α

Η μορφή των αποσμητικών μπορεί να είναι είτε σε aerosols (διάλυμα), σκόνη, λοσιόν, ραβδία, κρέμα, αποσμητικά σαπούνια, κυλιόμενα σφαιρίδια (roll-ons) αλλά και στοματοπλύματα!

Βιβλιογραφική πηγή : Καλλυντικά συστατικά και εφαρμογές, Κ.Μουλοπούλου-Καρακίτσου, Δ. Ρηγόπουλος, Ι.Δ.Στρατηγός, εκδόσεις Βήτα, Αθήνα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.