Σκόρδο το θαυματουργό!

1
928

Κάποιοι τη σημερινή μέρα έχουν καθιερώσει στο γεύμα τους να καταναλώνουν μπακαλιάρο με σκορδαλιά…Δε λέω πολύ καλό φαγητό (και φοβερός συνδυασμός) αλλά αρκετά βαρύς… 😛

Έτσι είπα και εγώ σήμερα να γράψω λίγα λόγια για το σκόρδο μιας και το είχα στο μυαλό μου εδώ και κάτι μέρες!

Allium sativum ή άλλιο το εδώδιμο / σκόρδο 🙂 Είναι πολύ καυτό, ξηρό και δριμύ… περιέχει ένζυμα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και φλαβονοειδή. Εξαγώγιμα έλαια μπορούμε να πάρουμε από αυτό με κύριο χαρακτηριστικό τους την πτητικότητα και τις θειούχες ενώσεις όπως : αλλισίνη αλλιίνη και το ατζοένιο.

Τι κάνει όμως το σκόρδο στον οργανισμό μας;

  • Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα
  • Μειώνει των κίνδυνο καρδιακών προσβολών στους καρδιακούς ασθενείς
  • Έχει διεγερτική δράση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα (αλλά και αντιβιοτική δράση επίσης…)

Η έντονη (και για πολλούς δυσάρεστη) οσμή του σκόρδου οφείλεται στις θειούχες ενώσεις οι οποίες είναι υπεύθυνες και για τις περισσότερες φαρμακευτικές του ιδιότητες!

Προσοχή στην χρήση :

Το σκόρδο μπορεί να ερεθίσει το στομάχι μας / κάποιοι δεν το αντέχουν…

Μην χρησιμοποιείτε το σκόρδο σε περίοδο εγκυμοσύνης και σε περίοδο θηλασμού!!!

Έχει ειπωθεί πως σε άτομα με καταθλιπτικά επεισόδια το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση (δηλαδή να επηρεάσει αρνητικά τη σκέψη και την συμπεριφορά τους… Nicholas Culpeper, 1653.)

Με μέτρο λοιπόν! 😉

1 ΣΧΟΛΙΟ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.