Μάσκα με αλόη (aloe face mask)

0
874
αλόη, aloe vera, aloe barbadensis (photo by Daniel Greene)

Για την αλόη έχω γράψει ένα από τα πρώτα άρθρα αυτού του site.

Για την αλόη σαν χρήση σε μάσκα προσώπου δεν έχω γράψει κάτι μέχρι στιγμής και για αυτό λέω αν πω λίγα πραγματάκια μέσα από αυτό το άρθρο… 🙂

H η αλόη (aloe vera – aloe barbadensis) λοιπόν είναι μία σπουδαία υγραντική ουσία, δηλαδή αυτό που κάνει είναι αν ενσωματώνει στα μόριά της  την ατμοσφαιρική υγρασία και να τη μεταφέρει στην επιδερμίδα. Οι επιπλέον ιδιότητες της είναι επουλωτικές, αντισηπτικές και αντιφλογιστικές! 😀 Επίσης έχει και ιδιότητες που διεγείρουν τη βιοαναδόμηση της επιδερμίδας.

Όλα τα παραπάνω οφείλονται στη σύσταση του φυτού το οποίο αποτελείται από σάκχαρα, αμινοξέα, βιταμίνες , μέταλλα και άλλα συστατικά.

Οι μάσκες λοιπόν που περιέχουν και aloe vera είναι συνήθως γαλακτοποιημένες μάσκες σε μορφή γέλης (gel) και πολύ δροσιστικές!

Tip : (για τους κατόχους φυτού αλόης), μπορείτε βεβαίως αν κόψετε ένα φύλλο της να εκμεταλλευτείτε το χυμό της είτε σκέτο είτε μέσα σε κάποιο καλλυντικό παρασκεύασμα για την επιδερμίδα (προσώπου και σώματος). 😉

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.