Alexander McQueen…

0
775
R.I.P Lee Alexander McQueen

Εγώ θα έλεγα πως ήταν εκτός από ταλέντο και πρωτοπόρος… Λίγες μέρες αφού γύρισα από το όμορφο Λονδίνο μαθεύτηκε ο θάνατός του από τα ΜΜΕ…

Ο Lee Alexander McQueen (17-03-1969 – 11-02-2010) ήταν ένας νέος σχεδιαστής μόδας -αρκετά υποσχόμενος ακόμα- με έντονο το στοιχείο της σεξουαλικότητας στις δημιουργίες του. Γεννήθηκε στο West End του London. Άφησε το σχολείο στα 16 του και ήδη από μικρή ηλικία έφτιαχνε ρούχα για τις τρεις αδερφές του… Άρχισε να εργάζεται στο Savile Row tailors Anderson & Sheppard και μετά για τους Gieves & Hawkes. Επίσης και στα διάσημα θεατρικά κουστούμια Angels and Bermans.

Στην ηλικία των 20 ετών και αφού έχει ντύσει τους Mikhail Gorbachev και τον Charles,Prince of Wales, ξεκινάει για το Μιλάνο. Εκεί δουλεύει για τον Romeo Gigli. Το 1994 επιστρέφει στο Λονδίνο και τελειώνει την πιο δημοφιλή σχολή το Central Saint Martins College of Art and Design. Αρκετά γρήγορα ο Lee  και μετέπειτα πλέον με το μεσαίο του όνομα μόνο το Alexander αρχίζει να ανατέλλει!

Ως “φοβερό παιδί” και ως ο “Χούλιγκαν της Αγγλικής μόδας” αρχίζει να αποκαλείται μιας και η φαντασία και το ταλέντο του είναι κάτι το διαφορετικό! Ήδη το 1996 αναλαμβάνει head designer στον οίκο Givency (όπου και παρέμεινε μέχρι και το Μάρτη του 2001). Από το Δεκέμβρη του 2000 και παραχωρώντας του ο Gucci group το 51% ο McQueen γίνεται creative director.

Το καλοκαίρι του 2000 παντρεύεται στην Ίμπιζα τον 24χρόνο αγαπημένο του George Forsyth (κινηματογραφιστή) με κουμπάρα την Kate Moss! 🙂

Μέχρι και το τέλος του 2006 είχε καταστήματα σε Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Λος Άντζελες, Μιλάνο, Ρώμη, Νίκαια, Κάννες, Μάντσεστερ, Αθήνα, Μόσχα, Τόκιο, Οσάκα, Χονγκ Κονγκ, Σανγκάη, Σεούλ, Τζακάρτα, Μπαγκόνγκ και Ταϊπέι.

Χαρακτηριστικό “κομμάτι” του είναι το στενό χαμηλό παντελόνι με το ιδιαίτερο “κόψιμο” από χαμηλά τη μέση μέχρι την αρχή της ήβης ήταν και θα είναι κάτι το ξεχωριστό για την γυναικεία “αρχιτεκτονική” των ρούχων… και όχι μόνο 😉

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.