Ο θεός είναι ένας και μοναδικός…Tom Savini

0
888

IMGP3487Τα λόγια εδώ είναι το λιγότερο περιττά όταν πας να πεις κάτι για τον άρχοντα των SFX. 😀

Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’70 και λίγο μετά το τέλος του πολύβόου πολέμου στο Βιετνάμ* ο κύριος Savini άρχισε πλέον ενεργά να δημιουργεί ειδικά εφέ για τον κόσμο του σινεμά!

Δεν ξέρω πραγματικά αν υπάρχει κάποιος στο χώρο του θεάματος που να μην έχει εκπλαγεί από την high quality των effects του… από το πιο απλό μέχρι το πιο ακραίο splatter!

*Όπως και ο ίδιος είπε στην συνέντευξή του στον Michael Key, εκδότη του Makeup Artist Magazine, στο φετινό IMATS  London (31-01-2010), ο πόλεμος στο Vietnam τον “παρακίνησε” να ασχοληθεί με τα ειδικά εφέ – αμέσως μετά – μιας και κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί ως φωτογράφος-και βεβαίως τα όσα είδε αλλά και φωτογράφησε-προσπάθησε μετά να τα αναπαραστήσει μέσω των εφέ…IMGP3372 Εξάλλου το καλύτερο μάθημα ανατομίας το έκανε εκεί βλέποντας και αποτυπώνοντας πτώματα στο φωτογραφικό του φακό… Βεβαίως το “φανταστικό μικρόβιο” της δημιουργίας είχε αρχίσει να κατοικεί μέσα στο Savini από την παιδική του ηλικία! Του άρεσε πολύ να μεταμορφώνεται ήδη από τότε…αλλά και να δημιουργεί διάφορες κατασκευές (που εξελίχθηκαν σε μετέπειτα terror machines etc.) 😛

Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό του IMATS (καρφίτσα δεν έπεφτε) και το περίπτερό του ήταν συνεχώς κατάμεστο από κόσμο και fans χε χε :-p

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ποτέ (ή το περίμενα αλλά δεν ήξερα πότε…) ότι θα δω από κοντά, θα μιλήσω, θα φωτογραφηθώ και θα παρακολουθήσω από κοντά έναν άνθρωπο που εκτιμώ πάνω από όλα για τον επαγγελματισμό του αλλά και για τις ιδέες του, τον κο Tom Savini.

513JlwvWn7L._SL500_AA240_Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι πως θέλω να τον ξαναδώ (ίσως σε κάποιο IMATS στην άλλη ήπειρο…και γιατί όχι στο Douglas Education center όπου και διδάσκει-δημιουργεί! :-P)

Ενδεικτικά αναφέρω πιο κάτω φιλμογραφία με την δουλειά του, αλλά μην ξεχνάμε πως έχει σκηνοθετήσει και έχει παίξει και κάποιους ρόλους (είτε ως guest είτε κανονικά).

Special Make-Up Effects :

Friday the 13th – Friday the 13th IV – Dawn of the dead – Day of the dead – Maniac – Eyes of a stranger – The burning – The prowler – Deranged – Death dream – Martin – Maria’s lovers – Creepshow – Bloodsucking pharaohs from pitt. – Two evil eyes – Invasion USA – Trauma – Necronomicon – Red scorpion – Monkey shines – Texas chainsaw massacre II – Mr.Stitch – Killing  Ζoe. 😀

www.savini.com

IMGP3373

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.