Σπιτικά σαπούνια & φυτικά σκευάσματα

4
1267

Πριν από λίγες μέρες με επισκέφτηκε στο σπίτι μία παλαιά φίλη (από τα σχολικά μου χρόνια)  την οποία εκτιμώ και συμπαθώ ιδιαιτέρως!

Για να μη μακρηγορώ, θέλω να πω πως μου έφερε τρία δείγματα από σαπούνια τα οποία παρασκευάζει μία φίλη της στη Βόρεια Εύβοια και η οποία άρχισε να τα παρασκευάζει – βασιζόμενη σε φυτικές συνταγές –  για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της!

Χειροποίητα σαπούνια με 100% φυτικά υλικά και αγνά έλαια – μαλακό νερό πηγής και βότανα που περιέχουν όλα τα πολύτιμα συστατικά τους! Η μέθοδος παρασκευής είναι η ψυχρή ψύξη.

Δοκίμασα λοιπόν το σαπούνι με το μέλι – βρώμη τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα & τα χέρια / μπορώ να πω πως δεν ξηραίνει καθόλου την επιδερμίδα 😀 και άφησε τα χέρια μου ιδιαιτέρως απαλά!

Μού άρεσε αρκετά το σαπούνι με δενδρολίβανο για τα μαλλιά μου (τα αφήνει καθαρά και απαλά) έτσι η χρήση της μαλακτικής κρέμα μειώθηκε στο ήμισυ!

Για το τέλος έχω ένα δείγμα από σαπούνι το οποίο περιέχει καυτερή πιπεριά και είναι ιδανικό για την τριχόπτωση και κυρίως για την καλή κυκλοφορία του αίματος του τριχωτού της κεφαλής (μιας και η καυτερή πιπεριά έχει και αυτή την ιδιότητα). Μόλις το δοκιμάσουν οι άντρες μου μάλλον θα μου πουν να τους το παραγγείλω…:-P

Εκτός από τους σάπωνες, παρασκευάζονται κρέμες προσώπου 100% φυσικές και φυτικές (για ενυδάτωση, για πρόληψη του γήρατος και για αντηλιακή προστασία) αλλά επίσης επουλωτική κηραλοιφή με βάση την κηρήθρα και το βάλσαμο εμπλουτισμένη με καλέντουλα και σύμφυτο. Επίσης μπορείτε να βρείτε βάμματα & ανθοιάματα αλλά και συνδυαστικά έλαια όπως : έλαιο για την σύσφιξη της επιδερμίδας με κισσό – κυπαρίσσι & ρίγανη, για το κρύωμα με πεύκο – άρκευθο & ευκάλυπτο κ.α

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email ή μέσω του site. :-p

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αυτό το σαπούνι με την καυτερή πιπεριά για την τριχοπτωση με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.Που μπορώ να το βρω????Είναι προσιτές οι τιμές των χειροποίητων σαπουνιών?

  2. θα ηθελα να βρω συμφυτο για την μητερα μου που ειχε ενα βαρυ τροχαιο γιατι μου ειπαν πως βοηθαει στην ταχεια αναπλαση των οστων

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.