Μέλι – honey – mel

0
759
bizzzzzz 😛

Το μέλι είναι από τις πιο θρεπτικές φυσικές (ακατέργαστες) τροφές που μας προσφέρει η φύση (και η μέλισσα) – βασικά η μέλισσα μέσω της φύσης.

Από αρχαιοτάτων ετών χρησιμοποιήθηκε δε πάρα πολύ και για την ομορφιά των γυναικών (πρωτίστως) και των αντρών, ως φάρμακο αλλά βεβαίως και ως τροφή (προσοχή…με μέτρο διότι περιέχει πολλές πολλές θερμίδες!). 😉

Ας δούμε όμως τι γίνεται με το μέλι ως πρώτη ύλη στην παρασκευή καλλυντικών προϊόντων…

Η κύρια χρήση του μελιού λοιπόν σε καλλυντικά παρασκευάσματα είναι η μαλακτική ιδιότητα που έχει (και δευτερευούσης χρήσης η αρωματική). Να σημειωθεί πως παλαιότερα το μέλι είχε χρησιμοποιηθεί και για τη λεύκανση των μαλλιών, σήμερα όμως η χρήση του “περιορίζεται” στη λάμψη που προσδίδει στα μαλλιά! 🙂 Χρησιμοποιείται δε πάρα πολύ στις καλλυντικές κρέμες προσώπου, σώματος και χεριών αλλά και σε μάσκες προσώπου!

Σε όποιο καλλυντικό παρασκεύασμα δείτε λοιπόν να περιέχεται μέλι να ξέρετε πως προσδίδει μαλακτικές ιδιότητες στην επιδερμίδα…Προσοχή όμως στα άτομα τα οποία είναι αλλεργικά στη γύρη, στο χνούδι και τη σκόνη μπορεί να προκαλέσει αντίδραση…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.