Εκχυλίσματα πλακούντα (Placental extracts)

3
1443
Το πρόβατο είναι το no.1 θηλαστικό ζώο όπου και παίρνουμε από αυτό τον πλακούντα του... :-(
Το πρόβατο είναι το no.1 θηλαστικό ζώο όπου και παίρνουμε από αυτό τον πλακούντα του... 🙁

Τα εκχυλίσματα πλακούντα (τα οποία δρουν ως  υδατικό-μαλακτικό της επιδερμίδας ) προέρχονται από πλακούντα θηλαστικών ζώων. Περιέχουν αρκετές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια κ.α

Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε είτε ένζυμα πλακούντα (placental enzymes) τα οποία έχουν αναφερθεί ως βιολογικά πρόσθετα, είτε λιπίδια πλακούντα (placental lipids) με μαλακτική δράση. Επίσης από αποξηραμένο πλακούντα συντίθενται οι βιοστιμουλίνες ή ζωτικοί παράγοντες κυττάρων (όπως έχει υποστηριχτεί…).

Δεν έχει αποδειχθεί καμία αποτελεσματικότητα στη δράση τους κατά των ρυτίδων. Η χρήση τους μπορεί να βοηθήσει στη μεταφορά των αμινοξέων. Προσοχή μπορεί  σε κάποιες περιπτώσεις να προκληθεί τοπικός ερεθισμός μετά τη χρήση καλλυντικών τα οποία περιέχουν ζωικό πλακούντα, επίσης οι πρωτεΐνες, τα λιπίδια και τα ένζυμα εφόσον είναι ζωικής προέλευσης , κατατάσσονται σε μέσης μολυσματικότητας συστατικά για τον άνθρωπο, αν προέρχονται από μολυσμένα ζώα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πέρα από τις γνωστές επιφυλάξεις που είναι καλό να παίρνουμε…

    υπάρχει φυσικός πλακούντας; ο πλακούντας πάντα ζωικής προέλευσης δεν είναι; έψαξα και δεν βρήκα κάτι

  2. Γειά σου! Συγνώμη που δεν σου απάντησα τόσες μέρες αλλά λόγω του πήγαινε-έλα…πήγα λίγο πίσω στο πρόγραμμα 😛
    Όταν αναφέρεσαι στο φυτικό πλακούντα τι εννοείς;
    Ναι, πάντως στα καλλυντικοτεχνικά προϊόντα χρησιμοποιείται αυτός από όπου προέρχεται από θηλαστικά.

  3. εννοώ ότι αναφέρθηκες σε ζωικό πλακούντα (που γνωρίζω τι είναι) άρα το μυαλό μου πήγε ότι υπάρχει και κάποιου άλλου είδους πλακούντας. αλλά από την απάντησή σου κατάλαβα ότι απλά εννοούσες τον πλακούντα των θηλαστικών.

    οκ. απλά παρεξήγηση

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.