Επιδερμίδα και αιμοφόρα αγγεία

0
1238
ο αγαπητός κος Δράκουλας κάτι ήξερε και απέφευγε τον ήλιο...έτσι η επιδερμίδα του ήταν λευκή σαν το χιόνι...χε χε :-P
ο αγαπητός κος Δράκουλας κάτι ήξερε και απέφευγε τον ήλιο...έτσι η επιδερμίδα του ήταν λευκή σαν το χιόνι...χε χε 😛

Το λεπτό σε δομή δέρμα παρουσιάζει πιο εύκολα ευρυαγγείες κυρίως στην περιοχή των ζυγωματικών. Βεβαίως και το πολύ ευαίσθητο δέρμα ή επιδερμίδα ατόμων με ανοιχτόχρωμο τύπο αυτής μπορούν ή παρουσιάζουν αρκετές ευρυαγγείες. 🙁

Με την ηλικία τα αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν θρεπτικές ουσίες και υγρασία στο δέρμα διαστέλλονται και η δομή τους αλλάζει. Η καταστροφή από τον ήλιο επιδεινώνει αυτή την αλλαγή στα αιμοφόρα αγγεία. Για παράδειγμα, πειράματα έχουν δείξει ότι η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει τον όγκο των αιμοφόρων αγγείων. Τελικά αφού διασταλούν, γίνονται ορατά και η όψη τους είναι σαν λεπτές κόκκινες κλωστές κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Η περίπτωση αυτού του τύπου επιδερμίδας μπορεί να μείνει σε ελεγχόμενη κατάσταση με την καθημερινή χρήση αντηλιακών προϊόντων για το δέρμα και σε περιόδους έντονης ηλιοφάνειας, το δέρμα θα πρέπει να καλύπτεται επιπλέον π.χ χρήση καπέλου και σίγουρα αποφυγή έκθεσης στον ήλιο κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες.

βιβλιογραφική πηγή:The Murad Method, συγγραφέας:Howard Murad, μετάφραση:Γαλάτεια Ανδρουλάκη, εκδόσεις Καυκάς, Αθήνα 2005.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.