Μυστικά για μιά επιτυχή δίαιτα…

2
1523
ένα ψυγείο γεμάτο με...μεσογειακή διατροφή :-) (photo by Fabio Trifoni)
ένα ψυγείο γεμάτο με...μεσογειακή διατροφή 🙂 (photo by Fabio Trifoni)

Αν είστε υπέρβαροι κατά 5 – 10 κιλά και πρέπει να χάσετε βάρος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό στα θέματα διατροφής!

Βεβαίως αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό ή θεωρείτε θέμα “ταμπού” το να πάτε σε κάποιον ειδικό για το θέμα τον παραπανίσιων κιλών σας μπορείτε επίσης να μάθετε τα εξής :

Τα άτομα τα οποία μπαίνουν στη διαδικασία παρακολούθησης – τήρησης διατροφικού προγράμματος για τη μείωση βάρους ή και συντήρησης βάρους, πάνω από το 30% των ατόμων αυτών κατάφερε να υλοποιήσει – ολοκληρώσει τη διαδικασία μείωσης του βάρους με αποτέλεσμα να μπορούν επίσης και να το διατηρήσουν για πάνω από ένα έτος!

Αυτοί που μπόρεσαν να επιτύχουν τα παραπάνω έκαναν τα εξής :

Κατανάλωσαν πολύ άπαχη πρωτεΐνη και

ακολούθησαν τη λεγόμενη “Μεσογειακή διατροφή”…προσέξτε, όχι στο μαγειρευτό φαγητό των εστιατορίων και με μέτρο το ελαιόλαδο!!! Αυτού του είδους διατροφή βοηθάει στη μείωση των θερμίδων χωρίς αν προσδίδει αίσθημα πείνας…

Βεβαίως βασικότατος παράγοντας είναι η άσκηση (τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα – ναι, βρείτε χρόνο να πάτε στο γυμναστήριο) και η μεγαλύτερη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της μέρας σας (ανεβείτε και καμιά σκαλίτσα – όχι μόνο από τις κυλιόμενες…).

Μειώστε λοιπόν την ποσότητα φαγητού ανά μερίδα, τρώτε φρέσκα λαχανικά και φρούτα! Αποφύγετε χυμούς και αναψυκτικά και μειώστε όσο μπορείτε το κάπνισμα και την κατανάλωση καφέ και οινοπνευματωδών (αν δεν μπορείτε να τα κόψετε…).

Σίγουρα θα δείτε διαφορά όχι μόνο στη ζυγαριά σας αλλά και πάνω σας! 😉

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ένα ακόμη βασικό είναι και το εξής: να προσέξουμε να βρούμε υγιεινές τροφές που θα μας αρέσουν ώστε να μην χαλάσει η δίαιτα από την μια επειδή την νιώθουμε ως βασανιστήριο αλλά και για να συνεχίσουμε την υγιεινή διατροφή και μετά την επίτευξη του στόχου μας.

  2. Συμφωνώ αν και είναι δύσκολο στη δική μας αγορά να βρεις σχετικά ικανοποιητική ποικιλία τροφών που να ενδεικνύεται για μία καλή και ισορροπημένη διατροφή…(εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.