Tattoo

1
1073

Τι είναι το tattoo;

Είναι προσωρινός ή μόνιμος στολισμός του δέρματος με χρωστική η οποία τοποθετείται εξωτερικά στην επιδερμίδα, είτε εμφυτεύεται με τη χρήση βελόνας στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας ή στο υπόδερμα.

Είδη του tattoo είναι:

  • Μη μόνιμο tattoo. Γίνεται με henna αφήνοντας πάνω στο δέρμα στίγμα χρωστικής.
  • Ημιμόνιμο tattoo. Χρησιμοποιείται βελόνα. Τοποθετούνται χρωστικές στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Για παράδειγμα, η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στο “ημιμόνιμο μακιγιάζ” ή “μόνιμο μακιγιάζ” όπως συνήθως καλείται, διορθώνοντας το σχήμα των φρυδιών, ματιών και χειλιών αλλά και για κάλυψη δερματικών προβλημάτων, όπως ουλές κ.α

Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται είναι φυτικής προελεύσεως με περιορισμένο χρονικό διάστημα παραμονής στο δέρμα (συνήθως μέχρι και 3 έτη).

  • Μόνιμο tattoo. Χρησιμοποιείται βελόνα. Τοποθετούνται χρωστικές ουσίες στο υπόδερμα. Οι χρωστικές μπορεί να είναι και χημικής προελεύσεως (όχι μόνο φυτικής). Η απομάκρυνση του μόνιμου tattoo είναι σχεδόν απίθανη έστω και με  τη χρήση laser μιας και τις περισσότερες φορές αφήνει σημάδια όπως ουλές κ.α

httpv://www.youtube.com/watch?v=UNHu6cKucvc

1 ΣΧΟΛΙΟ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.