Χρώματα (colours/colors)…στα καλλυντικά παρασκευάσματα

0
1357

Χρώμα/χρώματα καλούνται οι ουσίες οι οποίες βρίσκονται σε ποικίλα έγχρωμα καλλυντικά για το δέρμα,τα μαλλιά και τα νύχια.

Περιλαμβάνουν δύο κατηγορίες:

Cosmetics με πολύ χρώμα...(photo by eatmorechips)
Cosmetics με πολύ χρώμα...(photo by eatmorechips)

α) τις χρωστικές και

β) τις βαφές.

α) Οι χρωστικές (λευκές /έγχρωμες) προστίθενται σχεδόν σε όλα τα καλλυντικά παρασκευάσματα για πιο ελκυστική εμφάνιση.

β) Οι βαφές μεταβάλλουν κυρίως το χρώμα των μαλλιών π.χ τριχοβαφές.

Πιο αναλυτικά,μπορούμε να δούμε πως: αναλόγως με τις τάσεις της μόδας οι παραγωγοί καλλυντικών παρασκευασμάτων προτείνουν διαφορετικές χρωστικές στα καλλυντικά για να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό.

‘Ερευνα αγοράς έχει δείξει πως καλλυντικά με αποχρώσεις του κυανού προτιμώνται από ηλικίες 20 με 25 ετών ενώ οι ηλικίες 25 ετών και άνω προτιμούν παρασκευάσματα με αποχρώσεις του λευκού, ροζ ή ανοιχτού κυανό.

Προσωπικά, δεν προτιμώ καλλυντικά παρασκευάσματα σε αποχρώσεις του ροζ και του πράσινο  – μπλε…αλλά τι να κάνω που μάλλον και σε αυτό αποτελώ εξαίρεση… :-p . Το χειρότερο μου δε σε χρώμα είναι το πορτοκαλί σε όλες τις μορφές των καλλυντικών (κρέμες, σκιές ματιών, κραγιόν κλπ). Μη σας πω δε για τις απαράδεκτες οσμές που προσθέτουν στα καλλυντικά παρασκευάσματα…Έχει τύχει αρκετές φορές να μην επιλέξω κάποιο αρκετά καλό ποιοτικά προϊόν επειδή το άρωμα που είχε μου θυμίζει ¨φτηνό¨εφηβικό άρωμα…πουφ… 🙁

Σημείωση : τα “αρώματα” σαν ανεξάρτητο άρθρο θα δημοσιευθούν οσονούπω…ελπίζω!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.