Η Max Factor παίρνει “διαζύγιο” απο τις ΗΠΑ

0
1495

Μόλις σήμερα διάβασα στο περιοδικό Make up Artist πως η πολύ γνωστή εταιρεία καλλυντικών (και για πολλούς συνδεδεμένη με την ιστορία του make up), Max Factor αποσύρεται από την Αμερικάνικη αγορά (στις αρχές του 2010) λόγω χαμηλών πωλήσεων…

Οφείλει την ύπαρξη της στον Ρώσο μετανάστη Max Factor  ο οποίος ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία πριν από 100 και έτη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αλήθεια είναι πως μου έκανε φοβερή εντύπωση μιας και η εταιρεία αυτή είναι κομμάτι της ιστορίας του μακιγιάζ και δε του μακιγιάζ στον Αμερικάνικο κινηματογράφο (Hollywood).

μία από τις αναρρίθμητες διαφημίσεις της "τότε" εποχής....(photo by Joanna Tidball)
μία από τις αναρίθμητες διαφημίσεις της "τότε" εποχής....(photo by Joanna Tidball)

Εδραιώθηκε μέσα από τη δημιουργία προϊόντων “σταθμός” στη μετέπειτα εξέλιξη των καλλυντικών παρασκευασμάτων (όχι μόνο για εμάς τους επαγγελματίες αλλά και για το κάθε πρόσωπο που ήθελε να φαίνεται περιποιημένο και ίσως διαφορετικό….) όπως τα : Supreme pan stick(1948) & Supreme pan cake make up(1930) αλλά και το Erace conciler(1954). Εδραίωσε επίσης το αδιάβροχο make up (waterproof make up at 1971).

Η εταιρεία ανήκει από το 1991 στην πολύ γνωστή Revlon. Τα “ηνία” της θα παραλάβει η επίσης γνωστή εταιρεία καλλυντικών Cover Girl.

Θα συνεχίσει κανονικά να κατασκευάζεται – εισάγεται και να πωλείται σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, Σαουδική Αραβία και Ρωσία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.