Μεσοθεραπεία (mesotherapy)

0
915

Μεσοθεραπεία είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος χορήγησης φαρμακευτικών ουσιών, των οποίων η έκχυση γίνεται ενδοδερμικά και σε συγκεκριμένες αραιώσεις, δοσολογίες και αναλογίες.

Το φάρμακο χορηγείται κοντά στη πάσχουσα περιοχή ώστε να δράσει τοπικά, γρήγορα και αποτελεσματικά για αρκετό χρονικό διάστημα. Εκχύεται στο μεσόδερμα (δηλαδή μεταξύ μυός και επιδερμίδας, μέσα στο κατώτερο χόριο και υποδόριο) το κατάλληλο για κάθε πρόβλημα σκεύασμα (βιταμινούχο, λιπολυτικό ή αναπλαστικό).

mesogan2Θεωρείται ως η πιο κατάλληλη μέθοδος της αισθητικής ιατρικής για δερματική χαλάρωση, τριχόπτωση, δερματική γήρανση αλωπεκία κ.α. Είναι θεραπεία “πρώτης επιλογής” για όλους τους τύπους κυτταρίτιδας, το τοπικό πάχος, για τις μικρές ρυτίδες του προσώπου και ιδανική για ενυδάτωση! Οι χορηγούμενες βιταμίνες παρέχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση έτσι συμβάλλουν στην αντιρυτιδική αγωγή της επιδερμίδας.

Εφαρμόζεται με την τεχνική των μικροενέσεων (micro-injections / multi-pricking) στις πάσχουσες περιοχές ή πολύ κοντά σε αυτές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4 mm (τόσο μικρές όσο οι τρίχες των βλεφαρίδων) με το mesogun (ειδική συσκευή έκχυσης) χωρίς καθόλου πόνο!

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φυτικά σκευάσματα όπως: εκχυλίσματα βοτάνων (hamamelis, cynara scolymus, arnica Montana, silicae etc.) τα οποία αυξάνουν τη λιπόλυση και διευκολύνουν την απελευθέρωση των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα τη σύσφιξη και την ανάπλαση του προβληματικού δέρματος σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες όπως: καφεΐνη, προκαΐνη, πεντοξυφυλίνη, υαλουρονιδάση, φωσφατυδιλχολίνη κ.α. Οι ουσίες αυτές έχουν λιπολυτικές, αγγειοσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες, βελτιώνοντας έτσι την κυκλοφορία (μικροκυκλοφορία) και την αποδόμηση των κυττάρων (λιποκυττάρων).

Η μεσοθεραπεία δεν επιφέρει απολύτως κανένα κίνδυνο για τον ασθενή μιας και είναι μία ασφαλέστατη μέθοδος και εφ’ όσον εφαρμόζονται πιστά οι κανόνες. Είναι αρκετά διαδεδομένη στην Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία και Ισπανία.


Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.