100 χρόνια L’Oreal

0
959

loreal1Ξεφυλλίζοντας σήμερα κάποια από τα περιοδικά, έτυχε να πέσει στα χέρια μου το περιοδικό Γυναίκα (τ.15, Αύγουστος 2009) το άρθρο υπογράφεται από τη Λένα Ιωαννίδου. Βρήκα λοιπόν ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο – αφιέρωμα στην πολύ γνωστή εταιρεία καλλυντικών ευρείας κατανάλωσης L’Oreal.

Φέτος η L’Oreal κλείνει τα 100 έτη ύπαρξης στην παγκόσμια αγορά καλλυντικών παρασκευασμάτων. Η ύπαρξή της οφείλεται στον Γάλλο “πατέρα” – χημικό Eugene Schueller ο οποίος το έτος 1909 εφηύρε μία πρωτοποριακή formula για την βαφή των μαλλιών χωρίς να τα καταστρέφει και την ονομάτισε “L’Aureale” χάρη στο όνομα ενός αρκετά δημοφιλούς χτενίσματος την εποχή εκείνη…

Το έτος 1929 ο Eugene Schueller λανσάρει στην αγορά την γνωστή βαφή αποχρωματισμού μαλλιών με το όνομα: Imedia και το 1935 το πρώτο αντηλιακό προϊόν εν ονόματι Ambre Solaire.

Έτσι λοιπόν σιγά σιγά η εταιρεία εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα πρωτοποριακά για τις δεκαετίες που περάσαν με αποτέλεσμα να γίνιε ο σημερινός κολλοσός που γνωρίζουμε σήμερα.

Παραθέτω ένα σύντομο ιστορικό της εταιρείας (σύμφωνα με το άρθρο από το οποίο προέρχεται).

1955 Συνεργασία  της εταιρείας L’Oreal με την εταιρεία Vichy.

1964 Εισέρχεται η μεγάλη εταιρεία καλλυντικών Lancome και η εταιρεία περιποιήσης μαλλιών Kerastase.

loreal21965 Εξαγοράζονται τα εργαστήρια Garnier.

1970 Εξαγοράζεται η Biotherm.

1973 H εταιρεία καλλυντικών – make up  Gemey εισέρχεται στη  L’Oreal.

1982 Το πολύ γνωστό και κλασσικό αντρικό άρωμα του Ralph Lauren – Polo Ralph Lauren δημιουργείται από την εταιρεία.

1986 Το επίσης πολύ γνωστό αντρικό άρωμα Aqua di Gio του μόδιστρου Giorgio Armani κατασκευάζεται στα εργαστήριά της.

1989 Το θρυλικό γυναικείο άρωμα Anais Anais του οίκου Cacharel δημιουργείται στα εργαστήρια της, επίσης υιοθετεί δύο μεγάλες εταιρείες καλλυντικών την Helena Rubinsteinν και την La Roche-Posay.

1993 Από την άλλη μεριά του ατλαντικού ενώνεται με δύο πολύ μεγάλες εταιρείες τη Redken 5th Avenue NY, πρωτοπόρο στην περιποιήση των μαλλιών και την Maybelline NY top seller of mascaras…

2000 Το πιο γνωστό φαρμακείο της NY το Kiehl’s έρχεται μέσα στην εταιρεία μαζί με τα προϊόντα Matrix.

2003 Τα πολύ γνωστά και καλά καλλυντικά με την υπογραφή του διάσημου make up artist Shu Uemura κατασκευάζονται στα εργαστήρια της.

loreal32005 Η SkinCeuticals εξαγοράζεται…μία από τις πιο γνωστές Αμερικάνικες εταιρείες.

2006 Η εταιρεία The Body Shop και η βιολογικής προελεύσεως καλλυντικών παρασκευασμάτων Sanoflore “καλωσορίζονται” απο τη L’Oreal.

2008 Η πολύ γνωστή εταιρεία καλλυντικών  με την υπογραφή του μόδιστρου Yves Saint Laurent  Beaute μεταγράφεται και αυτή.

(Οι φωτογραφίες είναι από το site της εταιρείας: www.loreal.com)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.