Eγκυμοσύνη και ραγάδες….

0
1696

301024383_af54b1c5fcΚατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ένα από τα μειονεκτήματά της είναι η δημιουργία σημαδιών λεγόμενων “ραγάδων”. Η δημιουργία τους οφείλεται  πιθανών στη μεταβολή της ινουλίνης (ολιγοσακχαρήτης),του κολλαγόνου και της ελαστίνης, κυρίως από απότομη αύξηση όγκου όπως στήθος, κοιλιά, μηροί, γλουτοί, μέση αλλά και ορμονικών παραγόντων. Βεβαίως ραγάδες μπορούν να δημιουργηθούν και κατά τη διάρκεια της εφηβείας όπου το σώμα αλλάζει αλλά και κατά τη διάρκεια αύξησης ή μείωσης βάρους του σώματος.

Η έλλειψη ελαστικότητας στο δέρμα χρόνο με το χρόνο μειώνεται και για αυτό πρέπει να μην αμελούμε να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας εξωτερικά με καλλυντικά προϊόντα ενυδάτωσης αλλά κυρίως τροφής.

470028829_4dadfc9635Ιδανικά προϊόντα είναι αυτά που περιέχουν έλαια και λιπαρής υφής παρασκευάσματα και συμβάλλουν στην επιπλέον θωράκιση των λιπιδίων τους δέρματος ή ακόμα και φυτικά έλαια όπως: αμυγδαλέλαιο (απαλύνει την επιδερμίδα), έλαιο jojoba (ιδανικό για αφυδατωμένες και ξηρές επιδερμίδες), έλαιο coconut (ιδανικό για ξηρές και πολύ ξηρές επιδερμίδες) και φυσικά έλαιο aloe vera. Αποφύγετε παρασκευάσματα με παραφίνη (παράγωγο του πετρελαίου) όπως : βαζελίνη και λάδια τύπου baby oil. Ότι πιο φυσικό χρησιμοποιείτε κυρίως αυτή την περίοδο της ζωής σας τόσο το καλύτερο για εσάς και το παιδί σας!

Η χρήση τους πρέπει να είναι καθημερινή και αν είναι δυνατόν πάνω από μία φορά την ημέρα. Σίγουρα η φροντίδα της επιδερμίδας θα πρέπει να γίνεται από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης (ακόμα και από τον πρώτο μήνα).

(Φωτογραφίες: girlonthewire)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.