Ημερομηνία λήξης καλλυντικών παρασκευασμάτων

0
1350

Πλέον όλα (της προκοπής προϊόντα και όχι αυτά που πωλούνται στα καλάθια και τα πανηγύρια) έχουν ημερομηνία λήξης ή / και διάρκεια χρήσης των από την πρώτη στιγμή που θα ανοιχθούν από τον καταναλωτή.

Ημερομηνία λήξηςΕννοείται πως καιρικές συνθήκες όπως αυτές που επικρατούν ιδίως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα από μέσα της ανοίξεως μέχρι και τέλη του θέρους με υψηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν τη διάρκεια των προϊόντων αλλά μάλλον την αλλοίωσή τους, βεβαίως επειδή δεν είναι εφικτό να αγοράζουμε προϊόντα μόνο κατά το ήμισυ του έτους, πρέπει τουλάχιστον να είμαστε προσεκτικοί με τη φύλαξή τους!

Ευπαθή προϊόντα όσον αφορά τη ζέστη είναι όλα, κυρίως όμως: make up (ιδίως τα πολύ λιπαρά & κρεμώδη), κραγιόν, μολύβια χειλιών, ματιών & φρυδιών. Γενικά προϊόντα για το χρωματισμό της επιδερμίδας (ακόμα και αυτά σε μορφή spray!) είναι πολύ ευαίσθητα.

Προσοχή στα προϊόντα καλλωπισμού (κρέμες παντός είδους για το πρόσωπο και το σώμα) και καθαρισμού  (κυρίως γαλάκτωμα – λοσιόν για ντεμακιγιάζ αλλά και λοσιόν για επιπλέον απομάκρυνση ρύπων και υπολειμμάτων make up από την επιδερμίδα).

Να έχετε στα υπ’ όψιν πως ένα από τα πιο ευαίσθητα προϊόντα για το make up είναι το mascara. Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 6 μήνες (από τη στιγμή που θα ανοιχθεί) και καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση του από άλλο άτομο μιας και είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί πολύ εύκολα να μεταφέρει στα δικά σας μάτια πιθανή μόλυνση/ το ίδιο επίσης ισχύει και για τα lip gloss (αντιπαθούν και αυτά πολύ τη ζέστη…) αποφεύγετε να τα κρατάτε και για το επόμενο καλοκαίρι…

(Φωτογραφία:  Christi Nielsen)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.