Μακιγιάζ και καθημερινότητα

1
1141

Όταν ζεις και εργάζεσαι (κοινώς βιώνεις την καθημερινότητα) στην Αθήνα, είναι πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο να μείνεις πολλές ώρες βαμμένη (πολλές φορές μπορεί να ξεπεράσουν και τις 12…). Λοιπόν, πιστεύω πως όταν δεν απαιτεί το επάγγελμά σου να είσαι στην “τρίχα” αλλά να είσαι ευπαρουσίαστη και να νιώθεις καλά με την εξωτερική σου εμφάνιση μπορείς να :

  • 59163409_7a2028b187Καθαρίζεις σχολαστικά πρωί και βράδυ την επιδερμίδα (το πρωί για να απελευθερώσεις το δέρμα από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς το βράδυ ή από την έκκριση σμήγματος – η οποία είναι φυσιολογική και συνήθως κατά το βραδινό ύπνο είναι περισσότερη απο τις υπόλοιπες ώρες του 24ώρου).
  • Φροντίζεις την επιδερμίδα σου (όχι μόνο το πρόσωπο αλλά κυρίως και την περιοχή των ματιών και του λαιμού) με προϊόντα που σου αρμόζουν σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σου αλλά και τις ανάγκες σου.
  • Πίνεις αρκετό νερό (κατά προτίμηση εμφιαλωμένο διότι περιέχει λιγότερο νάτριο και χλώριο) αλλά και γυμνάζοντας το σώμα σου.
  • Κοιμάσαι όσο περισσότερο μπορείς σε καθημερινή βάση (και όχι αναπληρώνοντας ύπνο το Σαββατοκύριακο)…

Με όλα τα παραπάνω και με μικρές διορθώσεις στα σημεία του προσώπου όπου “προδίδουν” κούραση και ταλαιπωρία μπορείς να φαίνεσαι αρκετά καλά, όπως :

  • Χρήση καλυπτικού προϊόντος / conciler  στην περιοχή κάτω ή και πάνω από τα μάτια (άνω και κάτω βλέφαρο), χωρίς βέβαια να το παρακάνουμε.
  • Μικρού βαθμού κάλυψη με ειδικό προϊόν σε σημεία όπου υπάρχουν ατέλειες ή σημάδια ακμής
  • Χρήση πούδρας χρώματος όμοιου του δέρματος μας
  • Blusher  σε απόχρωση ουδέτερη ελαφρώς ροζίζον ή στην απόχρωση του ροδάκινου (προσδίδουν αίσθηση φρεσκάδας και υγείας)
  • Ουδέτερων αποχρώσεων σκιές ματιών(προτιμότερο σε μορφή σκόνης και όχι κρέμας, αν προτιμηθεί το δεύτερο καλό είναι μετά τη στρώση του κρεμώδους προϊόντος να τοποθετηθεί και ένα στρώμα σκόνης ώστε το αποτέλεσμα να κρατήσει περισσότερο). Μάσκαρα και σε χρωματιστή απόχρωση (μοβ, μπλε, πράσινο και δαμασκηνί), όχι μόνο μαύρη – προτιμήστε τη για το βράδυ.
  • Κραγιόν και περιγράμμιση χειλιών σε ουδέτερη απόχρωση και με προϊόντα είτε αδιάβροχα είτε μακράς διαρκείας είναι προτιμότερα.

219530807_1acae39296Με όλα τα παραπάνω μπορείτε να πετύχετε ένα καθημερινό μακιγιάζ χωρίς ιδιαίτερο κόπο και σπατάλη χρόνου επίσης είναι ιδανικό για εσάς που θέλετε να πάτε κατευθείαν από τη δουλειά στο γυμναστήριο!

Καλό είναι να έχετε βεβαίως μαζί σας πούδρα σε μορφή compact για τυχόν διορθώσεις και βεβαίως ότι προιόντα χρησιμοποιείτε για τα χείλια(μολύβι – κραγιόν -πινέλο)…α, μην ξεχάσω οπωσδήποτε ένα μικρό καθρεφτάκι τσάντας είναι πάντοτε απαραίτητο…;-)

(φωτογραφίες:  ljcybergal, carolitajohnson)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευχαριστούμε για τις πολύ ωραίες συμβουλές!
    Για περισσότερα τιπς ομορφιάς και μακιγιάζ πάρτε ιδέες από τη σελίδα της L’Oreal Paris στο facebook.
    Παραθέτω το link για όποια ενδιαφέρεται: http://www.facebook.com/LOrealParisGR 😉

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.