Ορολογία
Ά
- Άλατα (salts)
- Άμυλο/Starch
Έ
- Έλαια μπάνιου (Bath oils)
Α
- Αγιουρβέδα και γεύση
- Αζουλένιο (Azulene)
- Αιθέρια έλαια (essential oils)
- Αισθητική και αρωματοθεραπεία (μέρος α)
- Αισθητική και αρωματοθεραπεία (μέρος β)
- Αλόη (Aloe Vera)
- Αμφοτερικά / Amphoterics
- Ανανέωση κολλαγόνου (Dr. Murad)
- Ανατομία & φυσιολογία του δέρματος
- Αντηλιακή προστασία (sun protection) & αντηλιακά προϊόντα (sunscreens)
- Αντισηπτικά (anticeptics)
- Αποσμητικά (Deodorants)
- Αφυδάτωση, όχι ξηρότητα...
Β
- Βερίκοκο&βερικοκέλαιο
- Βρώμη (Oat)
- Βότανα με μαλακτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα
Γ
- Γαλακτωματοποιημένες μάσκες ή κρεμομάσκες
- Γαλακτωματοποιός κήρος - Emulsifying wax
- Γαλβανισμός (από την θεωρία στην πράξη)
- Γερανιόλη - Geraniol
- Γομώδες peeling
- Γραφίτης (Graphite)
- Γυαλιστικά νυχιών ή Nail polishes... αλλά όχι βερνίκια νυχιών!
Δ
- Δέρμα και ευρυαγγεία (μέρος α).
- Δέρμα και ευρυαγγεία (μέρος β).
- Δίκταμνος / Origanum dictamnus (Amaracus dictamnus)
- Δενδρολίβανο
Ε
- Εκχυλίσματα πλακούντα (Placental extracts)
- Εκχύλισμα χαβιαριού (Caviar extract)
- Ελαστίνη και κολλαγόνο
- Ελεύθερες ρίζες (free radicals) και αντιοξειδωτικά (antioxidants).
- Ενδείξεις χρήσης αιθέριων ελαίων - μέρος δεύτερο
- Ενδείξεις χρήσης αιθέριων ελαίων - πρώτο μέρος
- Επιδερμίδα και αιμοφόρα αγγεία
- Ευκάλυπτος (eucalyptus)
Η
- Ηλίαση ή θερμοπληξία;
- Ηλετρικός κονιοποιητικός ψεκαστήρας
Θ
- Θυμάρι (Thymus vulgaris)
Ι
- Ισλαμικές επιρροές και βοτανοθεραπεία
Κ
- Καλέντουλα (calendula, marigold, holligold, le souci)
- Καλαμίνη Calamine
- Καρμίνη (carmine)
- Καροτινοειδή - Carotinoids
- Καστορέλαιο (Castor oil)
- Κηρός καντελίλλα (Candelilla wax/Cera candelilla)
- Κολώνια (cologne, toilet water)
- Κράμπα-διάστρεμμα(στραμπούληγμα)-θλάση
- Κρέμα φραγμού (Barrier cream)
Λ
- Λέμφος
- Λίπη και Υδατάνθρακες / Θερμίδες
- Λανολίνη (Lanolin)
- Λεμόνι (Lemon,citron)
- Λευκώματα (πρωτεΐνες)
- Λοσιόν φυτική
Μ
- Μάσκα με αλόη (aloe face mask)
- Μάσκες προσώπου
- Μάσκες φρούτων
- Μάσκες&κομπρέσες με ρόφημα βοτάνων
- Μέλι - honey - mel
- Μαλακές ή φυσικές μάσκες
- Μεσοθεραπεία (mesotherapy)
- Μουριά (Morus nigra&morus alba)/Mulberry
- Μυκητιάσεις κ.α
Μ (continued)
- Μόσχος (musk ambrette)
Ν
- Να λείπει το... prunus cerasus
- Νερό H2O
- Νυκτολούλουδο/έλαιο αυτού (Primrose oil/Evening Primrose)
Ο
- Οξείδια - Oxides
- Οξείδωση (oxidation)
- Ορυκτέλαιο (mineral oil)
Π
- Περί ακμής...
- Περί δερματικής απολέπισης
- Περί νεανικής (εφηβικής) ακμής
- Περί χρωμάτων nο.1
- Περί...σόδας!
- Ποσοστά(%)αιθέριων ελαίων στα αρώματα
- Προ πίλινγκ (pro peelings)
- Προεμποτισμένος χάρτης - Face pack (ή υγρά μαντηλάκια μίας χρήσης για την αφαίρεση του makeup)
- Πρόσωπο και χαλάρωση
Ρ
- Ραδιοσυχνότητες (Radio frequency/ RF)
- Ρετινόλη (βιταμίνη Α)
- Ροδόνερο (Rose water)
Σ
- Σησαμέλαιο (sesame oil)
- Σκόρδο το θαυματουργό!
- Συστατικά & υλικά-ζωικής προέλευσης-μη ανιχνεύσιμης μολυσματικότητας
- Σόγια (Soya)
- Σύμπλεγμα βιταμινών B&C
Τ
- Τάγγιση προϊόντων (rancidity/rancidness)
- Τζότζομπα (jojoba)
- Τριχών εγκώμιον...
- Τσίλι ή καγιέν...το καυτερό ;-)
Υ
- Υδροκινόνη (Hydroquinone)
- Υπέρυθρες ακτίνες(I.R/infrared)
- Υπερκερατινοποιημένο δέρμα (κλινική εικόνα)
- Υψίσυχνα Tesla no.2
Φ
- Φαρμακευτικά βότανα no.2
- Φαρμακευτικά βότανα no.3
- Φαρμακευτικά βότανα no.4
- Φαρμακευτικά βότανα no.5
- Φλουοροσκεϊνη (Fluorescein)
- Φοινικέλαιο (coconut oil)
- Φραουλιά/αγριοφραουλιά (Fragaria vesca)
Χ
- Χηλοειδή
- Χημικό peeling
- Χημικό και μηχανικό peeling προσώπου
- Χρώματα (colours/colors)...στα καλλυντικά παρασκευάσματα
Ψ
- Ψιμυθίαση / Μακιγιάζ (Maquillage, Face make up)
A
- Arnica montana (Άρνικα)
- Avena Sativa
- Avocado or Guacamole?
C
- Citrus nobilis (mandarine/tangerine)
- CTFA no.1
G
- Gotu kola
H
- Hamamelis Virginiana - Witch Hazel
- HDTV & Make-Up
- HDTV (ή πολύ απλά τι πρόκειται να δουν τα μάτια μας σε λίγο καιρό)
- Henna (mehndi και όχι μόνο...)
- Hyaluronic Serum
- Hypericum perforatum/Βάλσαμο (part one)
- Hypericum perforatum/Βάλσαμο (part two)
M
- Maca (Μάκα)
O
- Oil of Clove-κοινώς γαριφαλέλαιο
P
- Peeling τριβής
- pH (πε - χα)
- PHGG (Partially Hydrolised Guar Gum)
S
- Salvia spp.(Σάλβια)
- Shea butter/Karité
T
- Tattoo


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ!
ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ SITE ΣΟΥ ΓΙΑ ΗΜΙΜΟΝΙΜΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Η’ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΕΜΑΙL?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
ΕΙΡΗΝΗ
Γειά σου και σε σένα! Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο εξής email: christina@beautymakeup.gr